Sokerointi – se keholle hyvä sokeri

DSC_1200

Kerroinkin täällä kisojen aikaan, että yhteistyökumppanini Soul Sisters tarjosi mulle pariin otteeseen kokovartalosokeroinnin kisoja varten. Alkuun olin jo pelkästä ajatuksesta hyvinkin kauhuissani, varsinkin kun olin tottumaton vahaaja (käytin aina tätä ennen vain sheiveriä) ja olin kuullut kauhujuttuja varsinkin brassin tekemisestä ja sen kivuliaisuudesta. Nyt kaksi kertaa sokeroituna päästä varpaisiin pystyn kertomaan hieman kokemuksistani ja yleisesti sokeroinnista.

Soul Sisters käyttää hoitolaan Alexandria Professionalin ainutlaatuista Body Sugaring karvapoistomenetelmää ja laadukkaita tuotteita. Sokeritahna on valmistettu 100% luonnon ainesosista, eikä sen kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Sokeri ei allergisoi, ja se on itseasiassa niin luonnollista, että voit vaikka syödä sitä! Ainesosaluettelossa on sokeria, vettä, arabikumia (käytetään esimerkiksi purkassa!) ja sitruunamehua. Eipähän imeydy mitään kemikaaleja kehoon 😉

DSC_1100

Sokeroinnin eli sokerikuorinnanhyödyistä on helpompi kertoa, kun sitä verrataan esimerkiksi vahaukseen, jolla tuntuu olevan pitkät perinteet karvanpoistomenetelmien historiassa. Menetelmä on molemmissa samantyylinen, mutta merkittävin eroavaisuus löytyy kuitenkin tekniikasta ja karvanpoistosuunnasta. Vahauksessa törmää Soul Sistersin työntekijöiden mukaan hyvin usein sellaiseen ongelmaan, että karvat nousevat ihon pintaan nopeasti katkenneiden karvojen vuoksi. Vahamenetelmä voi aiheuttaa jopa 15-30% katkenneita karvoja eikä ongelmaa ei useimmiten aiheuta hoitaja, vaan käytetty vaha. Vaha levitetään myötäkarvaan, joihin se kovettuu kiinni. Poistettaessa vastakarvaan sillä on taipumus murtaa karva irti ihon pinnasta sen sijaan, että vetäisi sen kokonaan ulos. Tämä toimenpide aiheuttaa myös enemmän tarpeetonta epämukavuutta asiakkaalle.Vahaus voi myös jättää karvatupet kuulemma traumatisoituneiksi.

Sokeroinnissa tehdään aivan päinvastoin. Ihonlämpöinen sokerimassa levitetään vastakarvaan, ja poistetaan erityisellä ”flikkaus”-tekniikalla karvan kasvusuunnan myötäisesti. Sokeritahna ei voi liimautua ihosoluihin. Vesiliukoinen sokeri poistaa karvan ja samalla kuolleet ihosolut auttaen siten poistamaan myös uudetkin karvat eli sellaiset, jotka eivät ole vielä ihan nousseet ihon pinnalle. Se on niin hellä, että samoja ihoalueita voi käsitellä useita kertoja. Itse koin, että Jyväskylän SM-karsintojen ja Meksikon kisojen välillä oli todella hyvä idea hyvä kuoria iho karvanpoiston lisäksi sokeroinnin avulla. Mulla oli jäänyt vielä Protania kaikkiin kuiviin kohtiin (esim. polviin, kyynerpäihin ja tuohon rintalihaksen kiinntyskohtaan olalle), mutta mä en saanut sitä enää muuten hangattua pois. Kokeilin kaikilla juuresharjoilla suunnilleen, mutta loppujen lopuksi iho alkoi mennä niin herkäksi etten enää uskaltanut melkein koskeakaan siihen 😀 Onneksi saatiin sokeroinnin avulla ”nypittyä” viimeiset Protan-läiskät pois ja nätti kisaväri Meksikoon oli taattu 🙂

DSC_1201

Näppärä lista sokeroinnin eduista:

 • Puhtaat ja luonnolliset ainesosat
 • Käytetään ihonlämpöisenä (ei polta asiakkaan ihoa, ei arpeuta eikä muodosta ryppyjä)
 • Helppo puhdistaa (ei jätä asiakkaan ihoa tahmeaksi, koska vesiluikoinen)
 • Ei riko ihoa
 • Käytössä edullinen (n. mandariinin kokoinen sokeripallo riittää koko kehon sokerointiin)
 • Hygieninen (sokeripurkista otetaan massaa aina puhtailla kertakäyttökäsineillä, ja sokeria ei koskaan käytetä uudestaan toiselle asiakkaalle)
 • Ei allergisoi
 • Ei jämähdä iholle
 • Ei katko karvoja (toki yksilöllistä, mutta vahaukseen verrattuna katkenneita karvoja huomattavasti vähemmän)
 • Pystyy poistamaan myös hyvin lyhyttä karvaa, 2-3mm riittää
 • Voi johtaa pysyvään karvattomuuteen, sillä useiden käsittelyjen jälkeen karvatuppi voi surkastua.
 • Karva muuttuu kokoajan hennommaksi ja käsittely on koko ajan mukavampaa ja mukavampaa!

Kaikkien hyvien puolien lisäksi voisi tietysti kertoa huonoista puolista, vaikkei niitä montaa olekaan. Sokerointi monesti nimittäin hitaampaa kuin vahaus puhumattakaan sheivauksesta. Vahalla poistetaan yhdeltä alueelta kerralla kaikki karvat, sokeroinnissa voidaan käsitellä tarpeen mukaan samoja ihoalueita useaan kertaan. Toisaalta hyvä niin. Mä en olis kestänyt, jos brassi oltaisiin vedetty kahdella levityksellä läpi 😀 Aikaahan siihen sokerointiin saa tosiaan kulumaan. Mulla meni esimerkiksi ensimmäisessä kokovartalon sokeroinnissa ainakin 2,5 tuntia 😀 Kertonee tosiaan jotain myös mun puskan määrästä… 😛 Toisella sokerointikerralla homma hoitui 1,5 tunnissa eikä tuntunut yhtään pahalle.

Vaikka sokerointi ei ole ihan niin kivulias kuin vahaus mutta on pakko sanoa, että sokerointikin,  varsinkin ekoina kertoina, nipistää. Brassi oli tosiaan ensimmäisellä kerralla aikamoinen kokemus (sen kyllä silti kestää, älkää huoliko), mutta toisella kerralla ei ollut yhtään niin paha enää! Mä kyllä ihastuin tuohon sokerointiin ikihyviksi, sillä pitkään karvattomina pysyvät paikat ovat kyllä sellainen arjen pelastus, ettei ole toista. Eipähän tarvitse salilla käsi- ja selkäpäivänä miettiä onko kainaloissa kauheet puskat vai ei, kun karvat pysyvät poissa niin pitkään 🙂

Mites teillä nuo karva-asiat? Tykkäättekö te pysyä karvattomina vai oletteko sinut karvojenne kanssa? Millä tykkäätte pääasiassa poistaa karvoja?

Follow me on BLOGLOVIN’ // BLOGILISTA // FACEBOOK // INSTAGRAM