Sokerointi – se keholle hyvä sokeri

DSC_1200

Kerroinkin täällä kisojen aikaan, että yhteistyökumppanini Soul Sisters tarjosi mulle pariin otteeseen kokovartalosokeroinnin kisoja varten. Alkuun olin jo pelkästä ajatuksesta hyvinkin kauhuissani, varsinkin kun olin tottumaton vahaaja (käytin aina tätä ennen vain sheiveriä) ja olin kuullut kauhujuttuja varsinkin brassin tekemisestä ja sen kivuliaisuudesta. Nyt kaksi kertaa sokeroituna päästä varpaisiin pystyn kertomaan hieman kokemuksistani ja yleisesti sokeroinnista.

Soul Sisters käyttää hoitolaan Alexandria Professionalin ainutlaatuista Body Sugaring karvapoistomenetelmää ja laadukkaita tuotteita. Sokeritahna on valmistettu 100% luonnon ainesosista, eikä sen kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Sokeri ei allergisoi, ja se on itseasiassa niin luonnollista, että voit vaikka syödä sitä! Ainesosaluettelossa on sokeria, vettä, arabikumia (käytetään esimerkiksi purkassa!) ja sitruunamehua. Eipähän imeydy mitään kemikaaleja kehoon 😉

DSC_1100

Sokeroinnin eli sokerikuorinnanhyödyistä on helpompi kertoa, kun sitä verrataan esimerkiksi vahaukseen, jolla tuntuu olevan pitkät perinteet karvanpoistomenetelmien historiassa. Menetelmä on molemmissa samantyylinen, mutta merkittävin eroavaisuus löytyy kuitenkin tekniikasta ja karvanpoistosuunnasta. Vahauksessa törmää Soul Sistersin työntekijöiden mukaan hyvin usein sellaiseen ongelmaan, että karvat nousevat ihon pintaan nopeasti katkenneiden karvojen vuoksi. Vahamenetelmä voi aiheuttaa jopa 15-30% katkenneita karvoja eikä ongelmaa ei useimmiten aiheuta hoitaja, vaan käytetty vaha. Vaha levitetään myötäkarvaan, joihin se kovettuu kiinni. Poistettaessa vastakarvaan sillä on taipumus murtaa karva irti ihon pinnasta sen sijaan, että vetäisi sen kokonaan ulos. Tämä toimenpide aiheuttaa myös enemmän tarpeetonta epämukavuutta asiakkaalle.Vahaus voi myös jättää karvatupet kuulemma traumatisoituneiksi.

Sokeroinnissa tehdään aivan päinvastoin. Ihonlämpöinen sokerimassa levitetään vastakarvaan, ja poistetaan erityisellä ”flikkaus”-tekniikalla karvan kasvusuunnan myötäisesti. Sokeritahna ei voi liimautua ihosoluihin. Vesiliukoinen sokeri poistaa karvan ja samalla kuolleet ihosolut auttaen siten poistamaan myös uudetkin karvat eli sellaiset, jotka eivät ole vielä ihan nousseet ihon pinnalle. Se on niin hellä, että samoja ihoalueita voi käsitellä useita kertoja. Itse koin, että Jyväskylän SM-karsintojen ja Meksikon kisojen välillä oli todella hyvä idea hyvä kuoria iho karvanpoiston lisäksi sokeroinnin avulla. Mulla oli jäänyt vielä Protania kaikkiin kuiviin kohtiin (esim. polviin, kyynerpäihin ja tuohon rintalihaksen kiinntyskohtaan olalle), mutta mä en saanut sitä enää muuten hangattua pois. Kokeilin kaikilla juuresharjoilla suunnilleen, mutta loppujen lopuksi iho alkoi mennä niin herkäksi etten enää uskaltanut melkein koskeakaan siihen 😀 Onneksi saatiin sokeroinnin avulla ”nypittyä” viimeiset Protan-läiskät pois ja nätti kisaväri Meksikoon oli taattu 🙂

DSC_1201

Näppärä lista sokeroinnin eduista:

 • Puhtaat ja luonnolliset ainesosat
 • Käytetään ihonlämpöisenä (ei polta asiakkaan ihoa, ei arpeuta eikä muodosta ryppyjä)
 • Helppo puhdistaa (ei jätä asiakkaan ihoa tahmeaksi, koska vesiluikoinen)
 • Ei riko ihoa
 • Käytössä edullinen (n. mandariinin kokoinen sokeripallo riittää koko kehon sokerointiin)
 • Hygieninen (sokeripurkista otetaan massaa aina puhtailla kertakäyttökäsineillä, ja sokeria ei koskaan käytetä uudestaan toiselle asiakkaalle)
 • Ei allergisoi
 • Ei jämähdä iholle
 • Ei katko karvoja (toki yksilöllistä, mutta vahaukseen verrattuna katkenneita karvoja huomattavasti vähemmän)
 • Pystyy poistamaan myös hyvin lyhyttä karvaa, 2-3mm riittää
 • Voi johtaa pysyvään karvattomuuteen, sillä useiden käsittelyjen jälkeen karvatuppi voi surkastua.
 • Karva muuttuu kokoajan hennommaksi ja käsittely on koko ajan mukavampaa ja mukavampaa!

Kaikkien hyvien puolien lisäksi voisi tietysti kertoa huonoista puolista, vaikkei niitä montaa olekaan. Sokerointi monesti nimittäin hitaampaa kuin vahaus puhumattakaan sheivauksesta. Vahalla poistetaan yhdeltä alueelta kerralla kaikki karvat, sokeroinnissa voidaan käsitellä tarpeen mukaan samoja ihoalueita useaan kertaan. Toisaalta hyvä niin. Mä en olis kestänyt, jos brassi oltaisiin vedetty kahdella levityksellä läpi 😀 Aikaahan siihen sokerointiin saa tosiaan kulumaan. Mulla meni esimerkiksi ensimmäisessä kokovartalon sokeroinnissa ainakin 2,5 tuntia 😀 Kertonee tosiaan jotain myös mun puskan määrästä… 😛 Toisella sokerointikerralla homma hoitui 1,5 tunnissa eikä tuntunut yhtään pahalle.

Vaikka sokerointi ei ole ihan niin kivulias kuin vahaus mutta on pakko sanoa, että sokerointikin,  varsinkin ekoina kertoina, nipistää. Brassi oli tosiaan ensimmäisellä kerralla aikamoinen kokemus (sen kyllä silti kestää, älkää huoliko), mutta toisella kerralla ei ollut yhtään niin paha enää! Mä kyllä ihastuin tuohon sokerointiin ikihyviksi, sillä pitkään karvattomina pysyvät paikat ovat kyllä sellainen arjen pelastus, ettei ole toista. Eipähän tarvitse salilla käsi- ja selkäpäivänä miettiä onko kainaloissa kauheet puskat vai ei, kun karvat pysyvät poissa niin pitkään 🙂

Mites teillä nuo karva-asiat? Tykkäättekö te pysyä karvattomina vai oletteko sinut karvojenne kanssa? Millä tykkäätte pääasiassa poistaa karvoja?

Follow me on BLOGLOVIN’ // BLOGILISTA // FACEBOOK // INSTAGRAM

Kauniiksi kisoihin – Upeat kynnet Soul Sistersistä

Nyt koulujen alettua rupeaa kalenteri täyttymään kaikista kisamenoista niin, että tilanne alkaa olla katastrofaalinen ajankäytön suhteen. On luentoja ja workshoppeja, treenejä ja kaikkea kauneudenhoitoon liittyviä juttuja. Enpä olisi tajunnutkaan kuinka paljon taustapuunaamista yhden tytön saamiseksi kisakuntoon vaatii. Minä, joka en ikinä rasvaa itseäni saatika tee oikein muutakaan kauneuden eteen (nimimerkillä käynyt kaksi kertaa eläissään kosmetologilla, kun ilmaiseksi pääsi), rasvaan itseäni muutamaan otteeseen päivässä, kuivaharjaan ja kuorin ihoani kauniiksi. Köyhän miehen kuivakuppaustakin kookosöljyllä, lasilla ja sytkärillä harrastin johonkin asti, mutta siitä tuli sellaiset mustelmat jalkoihin, että se oli pakko lopettaa nyt hetkeksi, jottei mustelmat paista kisavärin alta. Se muuten toimii myös palautumiseen todella hyvin! Koetan saada tästä jotain postausta aikaan, kun kisakiireiltäni ehdin 🙂 Hih, kiirusta kun on!

20140905_140722[1]
Sain ihonhoitoa varten synttärilahjaksi suositellun Body Shopin Cocoa Butterin ja kävin eilen ostamassa sille kaveriksi saman sarjan kuorintavoiteen ja kuivaharjan.

Kauniin rusketuksen taustalla on hyvin hoidettu iho, mutta se ei yksinään riitä kisalookin viimeistelyyn. Koko kroppa selkähaituvia ja napakarvoja myöten tulee olla täysin karvaton ennen kisavärien levittämistä. Osa sheivaa koko kropan, osa taas sokeroi tai vahaa. Itselleni tarjoutui uuden ihanan yhteistyökumppanin, SoulSistersin kautta päästä mm. kokovartalosokerointiin (josta myöhemmin lisää) ja tämä mahdollisuus otetaan todellakin innosta hihkuen vastaan. Soul Sisters on turkulainen kauneushoitola, jossa kokonaisvaltainen kauneudenhoito löytyy yhden katon alta. Heillä tehdään upeiden kynsien, ripsien ja sokeroinnin lisäksi vielä ylellisiä Vita Liberata suihkurusketuksia ja kauneushoitoja päästä varpaisiin.

SoulSisters hoitaa minut muillakin osa-aluilla kisakuntoon. He tekevät sokeroinnin lisäksi ripset ja kynnet kisakuntoon. Alunperin törmäsin yritykseen Facebookin ihmeellisessä maailmassa, kun ihastelin heidän tekemiään taidonnäytteitä kynsissä. Mistään peruskynsistä ei todellakaan ollut kyse, vaan kyseinen yritys tekee ihan hillittömän upeita ja tyylikkäitä kynsiä! Niin ympäripyöreältä ja kuluneelta se kuulostaakin, haluan tehdä yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, joiden takana voin seistä sataprosenttisesti ja SoulSisters on ehdottomasti sellainen. Laatu, taito ja luovuus on ihan uskomatonta tässä yrityksessä. Katsokaa vaikka näitä heidän tuotoksiaan! Todella upeita, eikö? 😉

Soulsisterskynnet

Ennen kynsien laittoa tietysti tutkin mitä kaikkea kynsiin voisi tehdä ja ihastuin erityisesti mantelinmallisiin babyboomer -kynsiin. Babyboomereissa pohja on neutraalin vaaleanpunainen liu’utetulla valkoisella kärjellä ja koristelumahdollisuuksia tuntuu olevan miljoonia. Mä tietysti more is more -tyyppisenä ihmisenä halusin kynsiini kaiken mahdollisen timanteista pitsikuvioon 😀 Annoin kynsiartistille vapaat kädet ideoiteni toteuttamiseen ja tässä valmis lopputulos:

DSC_1064

DSC_1074

Ne on I-H-A-N-A-T!! Ja täydelliset. Ja vielä niin jumalattoman kauniit. En halunnut koristella kynsiäni kisabikineiden värillä, koska halusin kauniin neutraalit kynnet, joita on ilo katsella vielä kisarupeaman jälkeenkin. Eiväthän nämä nyt kuitenkaan missään nimessä niin neutraalit ole, etteivät ne kohahduttaisi kauneudellaan!  😉 Ihanaa saada vähän blingblingiä elämään 🙂 On nämä viimeiset dieettiviikot ihanaa aikaa.

Oman kynsiaikasi voit varata Soul Sistersin nettiajanvarauksesta tai soittamalla numeroon 050 357 7752 tai käymällä paikan päällä osoitteessa Brahenkatu 9, 20100 Turku. Ei voi muuta kuin suositella!

Treenien ja ruoan suhteen on jo alettu tekemään viimeistelyjä. Kovat treenit jätettiin maanantaisen kuntocheckin perusteella pois ja nyt vaan tankkaillaan tasaisin väliajoin hiilareita koneeseen. Toisin sanoen enää voi vain nautiskellan työn tuloksista ja pumppailla salilla 😉 Olen todella iloinen kun hiilarit, hiilaritankkaukset ja erityisesti aamupuuro ovat pysyneet kuvioissa ja niiden kautta jaksaminen on ollut ihan huipussaan.

Eilen perjantaina lähdettiin Rajalan Sannan kanssa kääntymään Helsingin Töölö Gymillä viimeisten posetreenien merkeissä. Käytiin viimeiset poseerausvinkit läpi ja saimme käteemme viimeistelyohjeet. Tänään mulla on treenivapaapäivä ja tankkaus, huomenna sitten aletaankin tositoimiin veden juonnin ja suolaisten kanssa. Ääks, ihanan jännää! Oli muuten todella hauskaa käydä Töölöllä noin illalla, kun siellä pyöri kaikki mun idolit treenaamassa ja hengailemassa 😀 Pahoittelut, jos olen vaikuttanut todella urpolta, mä olin vaan niin hämmentynyt kun siellä oli yhtäkkiä kaikki ihanat fitness-tiput livenä 😀

PhotoGrid_1409569528650[1]

Vaikka kaikki dieetillä kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, pieni epävarmuus kisoja kohtaan nostelee päätään. Oonko liian pieni? Jääkö takaosasto hieman löysäksi? Miltä mun fysiikka näyttää kaikessa tällingissä? Onnistuuko kisalook? Olenkohan harjoitellut tarpeeksi esiintymistä? Miten voisin olla siinä parempi? Mitenköhän reagoin lavallaoloon? Mitä jos putoan jo eliminaatiossa? Kauheasti kysymyksiä ja ajatuksia pyörii tällä hetkellä päässä. Lähetän kuntokuvia nyt aikaisempaa useammin ja jokaisessa taitaa pyöriä ne samat kysymykset hieman eri muodossa. Onneksi valmentajien palautteet ovat sen verran tsemppaavia joka kerta, niin usko itseensä ei ole niin pahasti koetuksella. Ainakaan koko ajan. Joudun aina välillä muistuttelemaan itseäni, että muistan jättää ajatustyön valmennukselle, joka todellakin osaa hommansa, tietää mitä lavalla haetaan ja ajaa valmennettavansa kisakuntoon järkevin keinoin. Kiitos Anna ja Marjo <3 Ootte parhaita.

Muista, että Busy Being Bodylicious -blogia voi seurata monen eri kanavan kautta ja alla on ne yleisimmät! 😉 Ihanaa viikonloppua teille! Ensviikolla sitä jo mennään #1weekout

Follow me on BLOGLOVIN’ // BLOGILISTA // FACEBOOK // INSTAGRAM