Fitneksen täyteinen viikonloppu Fitness Classicissa

On aika taas aktivoitua blogin suhteen, kun sitä on kerran jo sen verran kyselty. Kiitos teille ihanille, joita mun jutut jaksavat kiinnostaa, vaikka mitään maata mullistavaa en kirjoittelekaan. Olen pitänyt hieman taukoa blogin kirjoittamisesta, kun en ole enää työpäivän päätteeksi viitsinyt istua koneella jäätävien niska- ja hartiakipujen vuoksi. Työskentelen IT-alalla konttorirottana näyttöpäätteen edessä arkipäivät selkä lysyssä ja niska pitkälle eteen kurkotettuna, joten ei varmaan tule suurena yllätyksenä, että siitä voisi jotain pientä ongelmaa tulla? Perinteisiä toimistotyöläisen vaivoja siis, joita pystyisi ehkäisemään ergonomisella työasennolla sekä treenillä. Treeni on kunnossa, mutta mites sitten se työasento? 😀

Fitness Classic

Päivätöiden lisäksi kävin heittämässä viikonloppuna keikkaa Noccon ständillä kevään tärkeimmässä fitness-tapahtumassa Fitness Classicissa. Noccon remmin Joonas Leppänen ja Eve Heikkinen olivat aloitelleen siinä ysin aikoihin, kun mä ja Kille hypättiin mukaan kuvioihin kympiltä. Olisin päässyt aloittamaan työt aikaisemminkin, jos Helsingistä ei olisi niin haastavaa löytää parkkipaikkoja 😀 Oli kyllä ihan mahtavaa tavata kaikkia tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin! Musta oli niin mukavaa, kun tosi monet tulivat tulivat vaihtamaan kuulumisia ja yleensäkin juttelemaan meidän kanssa siihen ständille. Ei ollut kyllä varmaan yhtään tylsää hetkeä 😉

Sherko Eliassi, Jade-Yolanda Huhtamäki sekä Jani Pernell

Snapchat-627785326156598734

Team Noccon urheilijatkin pärjäsivät todella hyvin! Sherko Eliassi sai odotetusti ensimmäisen sijan miesten fysiikasta, Jani Pernell sijoittui hienosti toiseksi todella kovatasoisessa classic bodybuilding-sarjassa ja Johanna Hermans otti hopeaa bikinin -160 cm -pituusluokassa. Vaikka itse kisoja en katsomon puolelta päässytkään näkemään, oli todella kiva nähdä kuvista, miten paljon Johannan fysiikka oli kehittynyt. Mä tykkään kun bikini fitness-kilpailijoilla jalkojen lisäksi olkapäitä ja selkää tasapainottamassa fysiikkaa (katso kuva täältä). Mun muutkin suosikit eli Tanja Sundell, Sara Sievinen ja Milla Kelahaara voittivat kaikki oman pituusluokkansa. Tykästyin myos juniori-sarjojen voittajiin Melina Keltaniemeen ja Reetta Saariseen.

20160416_221900

Myös perinteinen kisojen jälkipuinti on käynnistynyt. Mun harjaantunut bikini-silmäni tunnistaa jo kuvien perusteella lavan tytöistä finaalin kuusikon, mutta järjestystä en vielä osaisi laittaa tismalleen oikein. Kaikki voittajat kuitenkin olivat kuitenkin loppujen lopuksi hyvin samantyyppisiä tiimalasivartaloisia kaunottaria, vaikka välillä kuullaan jaarittelevan, että mikäköhän se bikini fitneksen linjaus mahtaa tänä vuonna olla. Kyllä ne voittajat jatkuvasti melko samanlaisia ovat. Varsinkin nyt uusissa poseerausasennoissa rakenteellisten ”virheiden”, kuten leveän vyötärön ja kapean hartialinjan piilottaminen on tehty vaikeammaksi ja tuomarointia sitä kautta helpotettu. Kuten yksi entinen lajituomari sanoi mulle suoraan: ”Se voittaa kenellä on vähiten virheitä”.

Sellaista juttua täältä Turusta tällä kertaa. Iloista ja toivottavasti mahdollisimman motivoitunutta keskiviikkoa teille kaikille!

Seuraa minua:
Instagramissa @jadeyolanda
Snapchatissa @jadeyolanda
Facebookissa & Bloglovin’ssa

Dreams coming true! – Pitkän sarjan voitto ja MM-edustuspaikka

Jkl 2014-1390 (1)Huii, en oikein tiedä mistä aloittaisin. Aloitetaan vaikka siitä, että haluan kiittää miljoonasti kaikista onnitteluista ja tsempeistä. Ne merkitsevät paljon mulle ja oon tihrustanut useaan otteeseen onnenkyyneleitä niitä lukiessani. Kisojen jälkeen mun some tosiaan ihan räjähti käsiin 😀 Tarkoitus on kaikille vielä vastata, menee vain pieni hetki 😀 Tuota noin, otsikosta tulikin varmaan selväksi miten mulla kisoissa kävi. Tänne siis napsahti bikinin +170 cm -pituussarjan voitto  (eli takuuvarma paikka SM-kisohin) ja siihen päälle vielä edustuspaikka junioreiden ja mastersien MM -kisoihin Meksikoon. Ja jollei ihan helpolla päästäisi, niin saan osallistua vielä Nordic Fitness Expossa lauantaina Nicole Wilkins -kutsukisaan, jonne olen totta kai menossa. Upeita mahdollisuuksia kaikki. Melkoinen syksy on siis luvassa, mutta nöyrästi on mentävä eteenpäin.

smkjade3

Suuntasimme perjantaina kimppakyydillä kisatoverini Eerikan kanssa Jyväskylään ja siellä suoraan rekisteröintiin. Rekisteröinti oli todella jännittävä tilaisuus, koska paikalla oli paljon yliruskeita rasvattomia kisaajia ja sitä alkoi pikkuhiljaa ymmärtämään, että sitä ollaan menossa kisaamaan.

Rekisteröinnin jälkeen siirryimme avopuolisoni Kallen kanssa todella kivaan Sokos Hotel Paviljonkiin, joka sijaitsi aivan kisapaikan kulmilla. Kamat leviäksi, omat tummat lakanat sänkyyn ja odottelemaan valkun saapumista. Olen todella kiitollinen siitä, miten Anna kävi tarkastamassa kaikkien tiimiläisten värit ja kunnon molempina päivinä. Perjantaina todettiin värin olevan vielä liian vaalea, vaikka sitä oli maalailltu jo useampi kerros ja iltapalaksi sain maalata vielä lisää ProTania kroppaan. Väriähän mulla upposi sen verran monta kerrosta, että vaihdoimme lauantaina Protanin JanTanaan. Nyt sitten on molemmat kisavärit testattu 😀

smkjadeJkl 2014-1076 – KopioPerjantaina jännitin aina välillä tulevaa kisaa, mutta nukuin yöni silti todella rauhallisesti. Hotellin sänky oli sen verran hyvä, että pää painui tyynyyn värin levityksen jälkeen hieman ennen puoltayötä, mutta aamulla heräsin itsekseni siinä puoliseitsemän aikaan. Mua ei jostain syystä nukuttanut enää ja pyöriskelin siinä ysiin asti sängyssä, jolloin uskalsin jo herättää kumppanini unesta 😀 Siihen asti viestittelin Eerikan kanssa omista fiiliksistä ja vähän taas rentouduin kun pääsi vaihtamaan ajatuksia toisen samassa tilanteessa olevan kanssa. Menimme Kallen kanssa ysin jälkeen yhdessä aamupalalle, jonka jälkeen kävimme vilkaisemassa kisapaikan, ostimme liput kahdelle kaverilleni ja palasimme takaisin hotelliin odottelemaan kampaajan, jonka oli määrä tulla siinä kello 11 jälkeen, saapumista.

Mun kisalookin loihti ihana Vilma Junk ja koin sen olevan erittäin onnistunut kaikinpuolin. Hiustenväri oli ihan täydellinen (puhumattakaan kampauksesta) ja meikki todella todella hyvä. Kisaväri onnistui myös hyvin ja se oli todella tasainen ja lisäksi halutun sävyinen. Olin itsekin siis hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen. Kaikki se aika, mikä olen käyttänyt Body Gallerian ja pro-kisojen analysointiin ei siis mennyt todellakaan hukkaan 😀

smkjade4
Kuva: Jonne Kunnari

800_3188Meikin ja kampauksen jälkeen Anna tuli toistamiseen tarkastamaan värin ja siinä kohtaan totesimme, että nyt täytyy alka maalaamaan JanTanalla, kun iho ei vaan millään muutu tummemmaksi. Anna levitti mulle muutaman kerroksen ja sitten mun pohjoisesta Jyväskylään kisoja katsomaan saapunut siskoni levitti loput. Välissä vielä tiimikaverini Sanna tuli vertaamaan omaa väriään, joten jo yhden päivän aikana tuli nakuiltua ihmisten edessä enemmän kuin varmaan yhteensä koko aikuisiälläni 😀 Mua aina ujostuttaa olla alasti muiden kuin oman kumppanini edessä enkä sitä vapaaehtoisesti yleensä tee, mutta eipä siinä paljon vaihtoehtoja ollut 😀

Siirryimme kolmen jälkeen kisapaikalle, jossa moikkasin nopeasti Fitmaxin Jannen, poikaystävän, parit kaverit sekä vanhemmat. En pystynyt kauheasti siinä jännityksessä vaihtamaan mitään kuulumisia, koska mua jännitti tuleva kisa niin paljon. En oikein tiedä edes mitä jännitin, kun en oikeastaan ajatellut sijoitustani, vaan ehkä eniten sitä kuinka uutta kaikki oli. Kisapäivän kulku oli jotain ihan vierasta. Mitä tehdään ja milloin? Millainen tunnelma takahuoneessa on? Miltä muut kisaajat näyttävät ja niin edelleen. Olisin saanut syödä koko päivän, mutta en saanut kurkustani oikein mitään alas.

800_3187Onneksi tunnelma takahuoneessa oli pääasiassa hyvin rento. Omien tiimikavereiden lisäksi vaihdoin ajatuksia pääasiassa ihanan Linda Manuellan kanssa, johon olin tutustunut jo rekisteröinnissä, Essi Vasankarin kanssa sekä täällä Fitfashionilla bloggaavan Eveliina Rauhasalon kanssa unohtamatta preppikaveriani Eerikaa. Kaikki nämä tyypit olivat juuri niin ihania tyyppejä kuin oletinkin heidän juttuja lukiessaan olevan ja juttu luisti takahuoneessa.

Takahuoneessa kaikki tapahtuikin sitten niin nopeasti. Ensin oli eliminaatio, jossa kisaajamäärä tiputettiin viiteentoista. Olin eliminaatiossa todella jännittynyt, kaikki lihakset vaan nykivät lavalla ja hiki oli todella kova. Tuntui, että irvistin todella epäaitoaa hymyä, kun huulet kuivuivat kiinni ikeniin. Joka paikkaa särki, varsinkin sääriä ja yritin vaihtaa asentoa aina välillä. Takahuoneeseen päästessäni en enää edes miettinyt olinko tippumassa kilpailusta, sillä fiilis oli todella väsähtänyt. Tietysti toivoin pääseväni jatkoon, mutta siinä kohtaan piti vain mennä hypen mukana.

800_3222 (1)Selvisin alkukilpailuun ja olin siitä todella iloinen. Mikään ei minulle ollut nimittäin itsestäänselvää. Olin jo kerran käynyt lavalla ja tiesin nyt edes vähän miltä siellä tuntuu olla. Yritin korjata varsinaisessa kilpailussa juttuja, jotka jäivät kaivelemaan eliminaatiossa. Lavalla sai olla hyvin pitkän aikaa, kun vertailut vedettiin viidentoista tytön kanssa läpi. Pääsin ensimmäiseen vertailuun upeiden tyttöjen kanssa ja siinä kohtaan mulle tuli sellainen fiilis, että pääsen ehkäpä myös finaaliin! Iik, toivottavasti pääsen. Yritin nauttia lavallaolosta mahdollisimman paljon ja imeä siitä kaiken irti. Kuuntelin kannustusjoukkojen tsemppihuutoja ja imin niistä energiaa itseeni. Musta tosin tuntui, että ne kannustusjoukot jännittivät kisaa paljon enemmän kuin mä ainakin ilmeistä päätellen 😀 Itsehän en siinä kohtaan enää voinut tehdä mitään kuin hymyillä ja yrittää näyttää nätiltä.

NFE Bikini-196
Eerika lopettamassa T-kävelyään. Taustalla minä ja Essi Vasankari.

Varsinaisen kisan jälkeen iloitsin bäkkärillä tiimikavereideni pääsyä finaaliin ja aloin itse jännittämään pääsenkö tekemään oman T-kävelyni. No pääsinhän minä ja hitto, että jännitti. Olinhan mä sitä harjoitellut, mutta en osannut sitä tehdä sitä vaikka unissani. Väitin niin kyllä lavatoimitsijalle vitsillä, mutta eihän se missään nimessä mennyt niin kuin Strömsössä 😀 Musiikki oli laimea eikä siinä ollut mitään fiilistä. Horjahdin heti ensimmäisessä etuasennossani ja siinä meni pasmat sekaisin. Olisin voinut käyttää kävelyyn enemmän aikaa, mutta minkäs teet sen jälkikäteen huomatessa. Mulla jäi omasta T-kävelystäni epäonnistunut fiilis, mutta iloitsin silti että pääsisin varmasti SM-kisoihin Lahteen jokatapauksessa.

800_3221Palkintojen jaossa mua ei enää jännittänyt tuleva sijoitukseni, sillä olin vaan todella tyytyväinen päästyäni finaaliin. Takaraivossa kolkutteli ei-niin-hyvä T-kävely, joten en edes osannut odottaa mitään tiettyä sijoitusta. Tietysti toivoin, ettei nimeäni sanota liian aikaisin. Nimiä tuli ja meni, mutta omaa ei kuulunut. Jossain välissä kurkkasin vasemmalle puolelleni ja huomasin preppikaverini Eerika Heinisen seisovan siinä rinnallani enää. Mun piti oikein kurkata, että ollaanko me siinä tosiaan kahdestaan ja kyllä oltiin! Mä ja Eerika kahdestaan, ihan huippua! Mulla oli hyvä fiilis. Olisi ollut sama kumpi voittaa, sillä olisin osannut olla myös ihanan Eerikan puolesta onnellinen, kävi miten kävi. Mietin vain, että vitsit kuinka kiva ja hyväntuulinen ravintolaillallinen meillä on edessä 😀

Jkl 2014-1457Kisat kyllä tosiaan menivät yli odotusten ja voiton jälkeinen hämmennys oli suuri. Siis mitä hittoa, voitinko mä oikeesti? Siinä vaiheessa olin jo tosin niin väsähtänyt, etten sitä oikein ymmärtänyt, vaikka puhelimeen paukkui luvattomaan tahtia onnitteluviestejä. Mulle kisa oli vielä oikeastaan kesken, koska yleisen sarjan jälkeen lavalle kutsuttiin vielä kaikkien luokkien parhaiten menestyneet juniorit MM-karsintaa varten ja sitähän mä jännitin eniten. Voin nyt suoraan myöntää, että heti siitä asti kuin kuulin MM-karsinnasta, niin olen asettanut sen koko kauden salaiseksi päätavoitteekseni. Tai oikeastaan päätavoite on huono sana. Enemmänkin päähaaveeksi, sillä en uskaltanut itsekään uskoa täysillä siihen. Halusin tehdä vain parhaani ja katsoa mihin se riittää. Ja se riitti. Me lähdetään Eve Heikkisen kanssa Meksikoon alle kolmen viikon päästä!!!!!

Jkl 2014-1465Jkl 2014-1468

10534641_591694007609475_8756512128255789144_n
Mä ja ihana Eve

Sellainen epäjäsennelty kisarapsa tällä kertaa. Tässä on tapahtunut muutamassa päivässä vaan niin paljon ja olen vieläkin aivan pyörällä päästäni ja ajatuksia tuntuu olevan tosi vaikeaa saada kasaan. Olin kisan jälkeen muutaman päivän ihan poikki, kroppa vaan huutaa väsymystä, mutta tänään se on palauteltu takaisin raiteilleen ja motivaatio on huipussaan. Pinkaisin tänään aamulenkille hymyssä suin ja odotan jo päivän salitreeniä innolla. Ai että fitnesslaiffi maistuu nyt hyvältä!

Kiitos puolisolleni Kallelle, perheelle, ystävilleni ja tiimikavereilleni. Olette olleet korvaamattomia <3

Kiitos valmennukselle eli Anna Virmajoelle ja Marjo Krishille. Se tuki ja tietotaito mikä teillä on, on jotain ihan ylivoimaista. Olette jaksaneet tsempata ja kannustaa mua vaikeina hetkinä ja se on merkinnyt paljon.

Kiitos Fitmax Nutriton.  Kaikki se tuki ja terapia sekä tietysti mahtavat lisäravinteet.

Kiitos Gym2000 loistavista treenipuitteista ja hyvästä yhteishengestä

Kiitos Soul Sisters kaikesta kisoihin liittyvästä kauneudenhoidosta. Ilman teitä lookki ei olisi ollut missään nimessä niin hyvä kuin se oli nyt.

Kiitos Hiusmuotoilua Tunteella ja Maarit kisatukasta, se on vaan niin täydellinen.

Kiitos Alldex Oy taloudellisesta tuesta. On uskomatonta miten on olemassa firmoja, jotka välittävät urheilijoista näin.