Miten tiputtaa muutama kilo painoa kesäksi?

2016-04-28-11-55-56-559

Toukokuu alkoi ja kesä myös lähenee kovaa vauhtia, mutta haluaisit lempparihousujen kiristävän vähän vähemmän vyötäröltä? Mihinkään varsinaisiin pikadieetteihin en usko, mutta muutamilla helpoilla vinkeillä on mahdollista keventää vaa’an lukemaa muutamalla kilolla. Kymmentä kiloa tuskin kukaan rutistaa kuukaudessa pois, mutta turhan nestepöhön siistiminen kropasta piristää siluettia jo aika kivasti! Listasin tähän teidän iloksenne muutaman myös itse käyttämäni vinkin, joiden avulla myös itse siistin juuri äskettäin myös omaa kuntoani 😉

Noudata kunnollista ruokavaliota.

Syö tarpeeksi hyvälaatuista ruokaa; kasviksia, proteiinia, hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja. Koosta ateriasi järkevästi. Kun noudatat kunnollista ruokavaliota, sellainen ylimääräinen turvotus ja nestepöhö lähtee nopeasti pois. Sinun tuskin tekee mieli edes syödä ylimääräisiä herkkuja, kun verensokerisi pysyy tasaisena. Paino saattaa jo ekalla viikolla tipahtaa kilon tai enemmän ilman nälkää, kun nesteet lähtevät liikkeelle. Onko ruokavalion kokoaminen hankalaa? Vilkaise tekstin lopusta toivottavasti juuri sinun kohdallesi osuva iloinen yllätys 😉

Kinder-juustokakku
Säännöllisesti syömällä pitää nälän loitolla ja turhat mieliteot kurissa. Vaikka ruokavalion runko onkin hyvin kasassa, herkuttelin tällä kinder-juustokakulla vappuna. Jaksoin tosin vain yhden säälittävän palan väkisin, koska se oli niin supermakeaa 😀

Syö säännöllisesti.

Mulle käy usein niin, että jos en syö säännöllisesti, nälkä saattaa yllättää ja kokemuksesta pystyn sanomaan, että nälkäisenä tulee tehtyä usein paljon huonompia päätöksia ruokailun suhteen. Tykkään syödä 3-4 tunnin välein. Käytän perinteistä ruokailurytmitystä: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Kun muistaa syödä säännöllisesti, ei myöskään tule naposteltua turhaan. 

Herkuttele kerran viikossa.

Vaikka seuraisikin jotain ruokavalion rankaa, se ei automaattisesti tarkoita täyttä herkuttomuutta. Ruokavalion pitämisessä opetellaan lähinnä pitämään jokin järki ruokailujen suhteen. Opetellaan syömään tasaisemmin jne. Olen huomannut, että yllättävän monella on tuntuu olevan ihan tavallinen ruokailu hukassa. Ollaan totuttu syömään nälkään herkkuja, sillä ei tunnisteta mielitekoja nälkäsignaaleiksi. Aina kannattaa siis syödä ensin jotain kunnollista ruokaa ja miettiä sen jälkeen tekeekö vielä herkkuja mieli. Useinkaan ei tee. Syö siis pääasiassa oikeaa ruokaa ja herkuttele kerran viikossa. Pidä kuitenkin ruokailuissa tietynlainen rentous eli älä esimerkiksi panikoi jos ei ole saatavilla juuri sitä ainesosaa, joka lukee ruokavaliossa. Sille löytyy aivan varmasti jokin korvaava tuote 😉

20160422_143659

Juo tarpeeksi.

Tämähän kuuluu jo yleistietoon, eikö niin? Veden juominen vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ylläpitää kehon nestetasapainoa. Voisit tavoitella ainakin kahden litran vesimäärää näin aluksi. Olen ottanut tavaksi aamulla juoda tuopillisen vettä heti herättyäni ja töissä täytän puolentoista litran vesipullon täyteen vettä aina sinne saavuttuani. Siinähän se kaksi litraa jo helposti tulikin 😉 Pissalla täytyy tietysti käydä useaan otteeseen päivän aikana, mutta huolestuttavampaa olisi jos ei tarvitsisi käydä 😀

Six Deuce
Kuva: Tomi Takamaa

Harrasta hikiliikuntaa.

Hyötyliikunta tarjoaa tehokkaan tavan lisätä energiankulutusta, mutta rankassa fyysisessa suorituksessa aineenvaihdunta voi tehostua moninkertaiseksi. Tämän vuoksi kannatan esimerkiksi HIIT-treenejä. Ne eivät kestä ajallisesti kauaa ja energiankulutus on käynnissä vielä pitkään treenien jälkeenkin, kun kroppa hankkiutuu eroon lihaksiin kertyneestä maitohaposta, huolehtii lihasten ravinteiden saannista ja korjailee lihasten mikroskooppisia vaurioita. Vilkaise täältä vinkkini esimerkiksi juosten tehtävään HIIT-treeniin. Toinen suosikkini on lisätä kuntosalilla tehtävien sarjojen perään plyometrisiä liikkeitä. Hiki ja hengästyminen on taattu!

20140905_140722[1]

Kuivaharjaa kroppaasi

Tämä kikka kolmonen ei varsinaisesti pudota painoa, mutta se auttaa vilkastuttamaan pintaverenkiertoa ja siloittaa sellua. Kuivaharjaus elvyttää siis verenkiertoa ja tämä näkyy ihon kiinteytymisenä ja selluliitin siliämisenä. Olen käyttänyt kuivaharjausta erityisesti kisadieeteillä ihon kimmoisuuden ylläpitämiseen. Oman karkeahkon kuivaharjani olen joskus ostanut BodyShopilta. Harjauksen voi tehdä päivittäin, esimerkiksi aamuisin noin 5-10 minuutin ajan aloittaen jalanpohjista. Hoito aloitetaan alhaalta ylöspäin ja edetään pyörivin liikkein ja vedon. Rasvaan kuivaharjauksen jälkeen vielä ihoani mm. BodyShopin Cocoa Butterilla. Kaakaovoissa on paljon E-vitamiinia sekä runsaasti muita vitamiineja ja mineraaleja. Raskaana olevat naisethan ovat käyttäneet kaakaovoita estämään ja hoitamaan raskausarpia 😉

Odotitte varmaan jotain mieltä mullistavia vinkkejä, jotka laittavat elämäsi täysin uusiin kuosiin? Ihmepillereitä, ihmetreenejä ja taikaruokia? Älkää pettykö, kun kerron ettei sellaisia ole. Ei ole mitään yksittäistä salaisuutta, joka takaisi unelmakropan. On vain päättäväisyyttä ja hieman panostusta 😉

NOCCO BCAA Finland

Sitten se mukava yllätys loppuun: Tarjoan kahdelle henkilölle konsultaatioapua ruokavalion rakentamiseen! Tiedän, että monelle juuri oman ruokavalionsa suunnittelu tuntuu haastavalta ja haluan tarjota siihen apuani 🙂 Tykkää siis Facebook-sivuistani ja perustele sinne tai tämän postauksen kommentointikenttään, miksi juuri sinä tarvitset apua ruokavaliosi suunnitteluun. Muista jättää blogiin kommentoidessasi toimiva sähköpostiosoite yhteydenottoa varten 😉 Voittajat valitaan lauantaina 14.5 mennessä ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Seuraa minua:
Instagramissa @jadeyolanda
Snapchatissa @jadeyolanda
Facebookissa & Bloglovin’ssa

Jade-Yolanda

24 vastausta artikkeliin “Miten tiputtaa muutama kilo painoa kesäksi?”

 1. Olen kulkenut aika pitkän matkan nykyiseen hyvinvointiini. Kaksi vuotta sitten kaksikymppisen tavoin juhlin paljon, poltin ja liikkumiseni oli lähinnä kevyttä lenkkeilyä. Kiinnostuin ensin salilla käymisestä, sitten siistin ruokavaliotani ja vuosi sitten lopetin tupakoinnin ja humalahakuisen juomisen. Edelleen juurikin tuo ruokavalio tuottaa hankaluuksia, vaikka olen saanut hienoja tuloksia aikaan ns. kevyilläkin otteilla asian suhteen.
  Herkuttelen jonkun verran (kerran viikossa) ja syön hyvin. Olen kasvissyöjä (muna ja maito ok, eli se termi taitaa olla lakto-ovo-vege) ja tiedostankin ruokani vähäkalorisuuden, ja siksi syön isoja annoksia. Syön aina kaksi lämmintä ateriaa päivässä.
  Olisi mukavaa saada vielä vähän lisää paukkuja itsestä irti, ja kokeilla mihin se oma kroppa muuttuu jos ruokavalion laittaisi kunnolla minttiin. Haasteita tuo se, että olen jo ennestään hyvin pienikokoinen kaikinpuolin, ja siis… tykkään syödä. Diettaaminen tuntuu kyllä haastavalta, mutta janoan lisää tuloksia. Lihaksia ollaan jo kasvateltu hyvä tovi, ja olisi mukava vähän kiristellä ennen kesää, että… noh näyttää sitte töissä hyvältä haha.

 2. Itellä pakkaa alkuinnostuksen jälkeen lopahtamaan homma, ja ongelmana on myös nuo ateriavälit. Yritän kyllä pitää ne kohtuullisina, mutta aina se ei onnistu. Olen myös aika mielikuvitukseton ruokavalion suhteen. Ongelmana on myös et flunssa/allergiaoireita tulee tosi usein, ja kun treeneistä joutuu pitään taukoa syöminen kärsii. Siksi se apu olisi kiva, varsinkin noin hyvältä tyypiltä 😄.

 3. Kaikki nuo jutut kuulostaa kyllä kovin tutuilta, mutta ruokavalion kanssa säätäminen on niin hankalaa. En tykkää tehdä ruokaa tai käyttää siihen aikaa, enkä halua juuri syödä lihaakaan, niin yleensä omat ”kokkaukseni” ovat todella epämääräisiä ja ravintoarvot ovat varmaan aika sinnepäin 😀

 4. Moi,
  Itse olevinaan tiedän millä tavoin pitää syödä, tiettyjä asioita halutessa. Ruokavalioni on ihan perus ok kunnossa.. Mutta kuitenkin tunnen joutuvani aina umpikujaan tietyin väliajoin. Joko syön liian vähän, jonka seurauksena on jäätelöaltaalle eksyminen tai vastaleivottujen leipien keräily ostoskärryihin. Tai vastaavasti syön liian lepsusti (eli liikaa energiaa). Kuitenkin kulutukseni on melko suurta, tosin hieman vaihtelevaa. Harrastan crossfittiä ja pelaan lentopalloa, koiran kanssa myös tietenkin tulee lenkkeiltyä. Eli aika kova sykkeisistä treeneistä pk treeneihin. Ja näiden kaiken lisäksi vielä työni on fyysisesti raskasta/todella raskasta (työskentelen rakennusalalla).
  Tiedän tarvitsevani melko paljon energiaa, mutta se kultainen keskitie on löytämättä. Tavoitteenani on pikku hiljaa lisätä tähän ruhoon voimaa, kuitenkaan läskiä kerryttämättä.
  Pystyisitköhän auttamaan minua? 😉

  -elsi

 5. Täällä ollaan parin vuoden ajan jojoiltu ylös ja alas, ja olisi nyt mukava vihdoinkin saada apua ja löytää se mulle oikeanlainen ruokavalio jonkun ammattilaisen avustuksella! Koko kevään olen suunnitellut, että testaan sitä ja sitä, että voisin kesällä viettääkin aikaa vähän vähemmällä vaatetuksella ym. mutta en osaa esim. tunnistaa, että kertyykö ruokavaliosta minulle nyt nestettä elimistöön, joka lähtee myöhemmin pois vai onko se rasvaa ja turhaudun sitten. En siis osaa kai etsiä kulutukseeni sopivaa ruokavaliota, enkä tämän maailman ohjeviidakossa tiedä että pitäisikö tässä nyt tiputtaa nämä muutamat ylimääräiset kilot vai bulkata että olisi joskus iso ja lihaksikas. 😀 Nyt kuukauden ajan on myös ollut kaikenlaisia epämääräisiä mahaongelmia, joille ei löydy järkevää selitystä ja kun esimerkiksi olen huomannut, että maitotuotteet eivät sovi minulle eivätkä kananmunat, niin silti en osaa korvata niitä millään vaan viimeksi pari tuntia sitten paistelin kananmunia ruuaksi.. Että tällaisiin tilanteisiin tarvitsisin niitä vaihtoehtoja myös, kun olen ihan hukassa.

 6. Olen aina ollut painolla jojoilija. Huomaan aina jossain vaiheessa etta peilista katselee pieni possu joten vedan n. 3 kuukauden spurtin ja laihdutan noin viisi kiloa liikkumalla paljon ja syomalla vahan. Kun olen ihannepainossa, unohdan etta miten kuuluu syoda ja salillekkin on vaikeampi motivoida itsensa.

  Aloitin taas juuri vaihteeksi uuden kuntokuurin silla mitapa muutakaan talvella (asun Australiassa, taalla on talvi nyt) tekisi kuin kavisi kuntosalilla ja laihduttaisi kesaa varten. Mulla on liikunnan kanssa rytmi hallissa mutta ei oikeastaan mitaan hajua miten kuuluisi syoda! Epasaannollisen elamanrytmin takia on vaikea pysytella tietyissa ruoka-ajoissa plus en koskaan juuri keksi mita voisin ottaa esimerkiksi toihin dinneriksi joten paadyn lahes tulkoon aika Subwayhin tai sushiin tummalla riisilla jotka ovat ”muka terveellisempia” vaihtoehtoja mutta kasittaakseni ei sinne painkaan.

  Tassa muutama syy miksi tarvitsisin kipeasti apuasi ruokavalion laadinnan suhteen! Tavoitteenani olisi lopettaa nama ianikuiset laihdutuskuurit ja tahdata kohti jatkuvaa terveellista elamantapaa.

 7. En oo facebookissa, joten en voi tykätä sun sivusta, instassa oon sun seuraaja 😊 Syy miksi haluaisin apua ruokaohjelman laatimiseen on, että olin alkuvuonna ihan liian rajulla dieetillä (massavalmennus), jonka seurauksena hiukset alkoi lähtä päästä, olin kuolemanväsynyt ja hormonittoiminta meni ihan sekaisin. Nyt oon syönyt ja treenannut fiiliksen mukaan, mutta haluaisin kiristää kuntoa muutaman kilon ennen kesää. Oon suhteellisen tyytyväinen tämän hetkiseen kroppaan, mutta silti toivommassani kesäkunnossa en oo. Salitaustaa mulla on noin 5 vuotta, syöminen on vaan ollut hankalaa, joten en oo saanut niin näkyvää lihaskehitystä aikaan niin paljon kuin olisi saanut oikeanlaisella ruokavaliolla.

 8. Olen varmaan tällä hetkellä elämäni parhaassa kunnossa ja rakastan itteäni! Oon kärsinyt kohta vuoden päivät epämääräisistä vatsaoireista, jotka lopulta diagnosoitiin. Sitä ennen ja vielä välillä nytkin liikun vatsa pystyssä kuin raskauden loppupuoliskolla – ilman sitä raskauden hehkua. Elän ”haluamattani” gluteenittomana ja maidottomana. Gluteeniton elämä on ok, ja ei poikkea kauheasti edellisestä, mutta maidoton elämä vetää uusiksi monet palikat, joihin totuin: raejuusto, rahka, luonnonjugu. Välipalat on tosi haastavia, sillä koko päivää ei viitsi vetää kananmuniakaan proteiinin toivossa. Haluaisin järkevän ruokavalion, josta ei puuttuisi niitä proteiineja, jotka ehkä kadotin maitotuotteiden mukana.

 9. Moikka!
  Olen liikkunut koko elämäni ja pelannut fudista jo 16 vuotta. Nykyään jalkapallon vierellä on vahvasti salilla treenaaminen ja olenkin tehnyt sitä nyt noin 4 vuotta kohta. Urheileminen ei siis ole ongelma, enemmänkin levon ja ravinnon saannissa on ja on ollut vähän isompiakin ongelmia.
  Vatsani on muutnekin melko herkkä ja esim. noudatan gluteenitonta ruokavaliota, enkä syö punaista lihaa, ja maitoa en juo, mutta tuntuu että moni muukin ruoka-aine saa vatsan turpoamaan ja olon tukalaksi. Ateriavälit vaihtelevat 3-8 h luokkaa ja määrät sitten niiden mukaan. Ravitsemus puolella kaivataan siis apua. Ja siis joo kyllä periaatteessa tiedän kuinka tulisi syödä ja mikä on terveellistä ja mikä ei mutta jotenkin tuntuu etten uskalla luottaa omaan kehooni niin paljon että uskaltaisin syödä tarpeeksi ja että se oikeasti kuluttaisi kaiken mitä syö eikä kaikki pakkaudu suoraksi pöhöksi kehoon.
  Haluaisin ruokavalion joka tukisi treenejäni, sillä treenaan 7-10 kertaa viikossa ja tuloksiakin olisi motivoivaa nähdä. Ruokavalion jossa jokaisen ruokailun jälkeen ei olisi sellainen olo että tekisi mieli mennä nukkumaan ja vetästä isoimmat vaatteet päälle ettei purista.

 10. Haluaisin optimoida ruokavaliotani harjoittelua tukevaksi ja samalla saisi selluliitti sulaa. Harrastan liikuntaa väh. 10h/viikko +hyötyliikunta: aerobista paljon(uinti,pyöräily,juoksu) ja kuntosalia tukemaan muuta harjoittelua ja voimatasojen nostoon. Taustalla syömishäiriö josta olen toipunut ja uskallan syödä tarpeeksi nykyisin. Kuntoni on hyvä ja voimatasoni paremmat kuin koskaan. Syön maidottomasti,gluteenittomasti ja vältän lisättyä sokeria. En istu paljoa ja syön 4-5 kertaa päivässä, paljon kasviskia. Painoindeksini on normaalin alapäässä ja rasvaprosentti tuskin kovin korkea. Selluliittia kuitenkin löytyy ja se kiusaa omaa silmää, lisäksi veikkaan,että hiilaria on liian vähän kestävyysurheilua tukemaan. Toivoisin, että voisit auttaa minua löytämään lopullisen tasapainon ruokailuihini ja lisäksi auttamaan löytämään ruokavalion jota voin ylläpitää (painon ei olisi tarkoitus enää nousta). Joka tapauksessa ihanaa treenikesää:)!

 11. Tämä tuli kuin tilauksesta! Sain muutama kuukausi sitten tietää kärsiväni ärtyneensuolen oireyhtymästä ja olen nyt pari kuukautta opetellut syömään mahani vaatimalla tavalla. Nyt tasapaino on alkanut löytyä ja haluaisin hiukan kiristää kuntoani kesäksi, mutta tarvitsisin apua oikeanlaisen ruokavalion koostamiseen. Maha kun estää tiettyjen ruoka-aineiden syönnin niin en ole varma saanko varmasti tarvittavan määrän ravintoaineita nykyisellä ruokavaliolla. Apu tulisi siis tarpeeseen, etenkin kun kesällä on tiedossa on monet häät joissa olisi mukava säteilyä kaunis mekko päällä ja kroppa tikissa 🙂

 12. Painoa on tippunut viimeisen kolmen vuoden aikana yli 20kg ilman kitudiettiä, mutta nämä viimeiset ylimääräiset kilot eivät tahdo tippua millään. Oma ongelmani on nyt syödä niin, että loppu paino tippuu nälkää näkemättä, etenkin kun urheilen paljon. Kun yritän syödä ”niukasti”, alka herkkuhammasta kolottamaan ja kohta ollaankin taas siinä tilanteessa että ensi maanantaina alkaa taas parempi elämä. Olisi aivan huippua saada vihdoin urakka päätökseen ja ennen kaikkea ruokavalio tasapainoon! 🙂

 13. Oi tää olisi ihan huippupalkinto! Mähän olen nyt saanut painon putoamaan ja liikunnan määräkin on ihan hyvä, mutta ruoka ja syöminen on aina ollut mulle ongelma. Jotain alkeita mä tiedänkin siitä, että miten pitäisi syödä, mutta en vaan koskaan tee niin :—D En osaa syödä aamupalaa, enkä ”ehdi” syödä lounasta, joten syön yleensä ensimmäisen aterian joskus kuuden – seitsemän aikoihin välittämättä siitä, miten aktiivinen ja kiireinen päivä on tulossa. Aineenvaihdunta on siis totaalilakossa ja painelen menemään sellaisessa jatkuvassa ketoosissa 😀 Oikeastihan se ei ole edes hauskaa, koska samalla koitan opettaa pientä poikaa syömään terveellisesti ja noudattamaan ateriarytmiä, mutta kovin kauaa ei mene oppi perille jos äiti ei syö ikinä eikä ainakaan samaan aikaan.

  Joskus huomaan lenkilläkin, miten kehosta vaan loppuu voimat vaikken olisi vielä juossut edes pitkää matkaa, ja sitten vasta muistan, että ainiin unohdin syödä tänään… Ja sitten kun vielä samaan aikaan pitäisi saada loput löysät pois vatsasta niin oon ruuan kanssa ihan totaalisen hukassa.

 14. Kiitos hienosta kirjoituksesta! On mukavaa kun tulee muistutusta kuinka perusasioilla pääsee pitkälle!
  Elikkä, jos haastetta haluat ruokavalio puolelle niin tässä olisi yksi ehdokas joka todella arvostaisi kunnon ruokavalio rukkausta: olen 9 vuotta sairastanut reumaa,jonka mukana lähdin maidoton-gluteeniton-ei punaista lihaa ruokavaliolle jolla olen ollut tiukasti. Viime vuonna oli niin kovat säryt että otin pt:n ja ruokavalion ja pudotin 10 kiloa painoa 74-> nyt 64 (pituus 167). Nyt ei enää paino lähde vaikka vielä ainakin se 4 olisi kiva saada pois. Salilla käyn 4 kertaa viikossa ja teen voimatreeniä ja salitreeniä ohjeiden mukaan. Haasteena siis kun syö reumaan lääkkeitä niin kalorit ei voi olla liian alhaiset ja kuitenkin olisi mahtavaa päästä joskus bikini fitness kuntoon 😀 tavoitteellisesti siis mennään, kiinnostus ja motivaatio löytyy,jos sinulta saisin ruokavalio apua, ei menisi hukkaan!

 15. Ikuisena jojoilijana jaksan aina kaksi viikkoa olla innostunut ja sitten yksi vastoinkäyminen ja kaikki romahtaa 😦 jos joku tietäisi paremmin mitä mun tulisi syödä että jaksaisin pidempään kuin 2 viikkoa.

 16. Heippa! Olen synnyttänyt viikko sitten ja nyt imetysajan ruokavalio mietityttää. Esikoisen kanssa en osannut syödä tarpeeksi ja imetys kärsi, sekös harmittaa.. 🙁 Haluaisin syödä mahdollisimman oikein ja terveellisesti imetyksen turvaamiseksi, kuitenkin niin että raskauskilojen karistaminenkin onnistuisi. Netissä on kyllä paljon tietoa imetysajan ruokailusta ja kalorimääristä mutta on jotenkin hirmu vaikeaa koostaa valmista pohjaa itselle niistä. Lenkkeily ja sali on ajatuksissa aloittaa heti kun vaan kroppa kestää ja on palautunut.

 17. Täällä myös yksi, joka tarvitsisi apua ruokavalion kanssa! Syön aamupalan ja lounaan terveellisesti, kasviksia ja proteiinia. Jostain syystä olen jo vuosia tehnyt sitä, että töistä kotiin tullessa en syö kunnon ruokaa (en muka jaksa tai ei ole nälkä). Saatan syödä yhden pullan, joskus kokonaisen suklaalevyn. Lopetan herkkujen syönnin yleensä siinä kohtaa, kun tulee huono olo. Olen monta kertaa yrittänyt syödä 5 kertaa päivässä (tai edes neljä) mutta se on erittäin vaikeaa!

  En kuitenkaan ole ylipainoinen, vaikka mässäilen jokapäivä herkkujen kanssa. Oloni on enemmänkin turvonnut, pudotettavaa ehkä pari kiloa. Monesti ajatellaan, että vain ylipainoiset tarvitsevat apua ruokavalion kanssa, mutta myös me hoikat tarvitaan apua! Olen koko ajan väsynyt, vihainen, mitään ei huvita tehdä, kiukkuan puolisolleni, äksyilen, menetän hermot nopeasti.. Tiedän että tämä johtuu sokerista ja siitä etten syö kunnolla, mutta miksen osaa tehdä muutosta itse??

  • Mä oon ihan samanlainen! Tosin teen kolmivuorotyötä, että välillä syön aamupäivällä ja välillä illalla hyvin ja sit taas kotona aina huonosti. Illan nälkää paikkaan herkuilla, oon turvonnut, väsynyt ja pahantuulinen. Toisinaan esim. vapaapäivinä saattaa syöminen myös jäädä käytännössä kokonaan! Ei oo nälkä, eikä ruokahalua, ei varmaan jos on edellisenä iltana vetänyt Fazerin levyn ja ehkä vielä muuta namia päälle…
   Mä myös vuosia sitten elin käytännössä suklaapatukoilla ja kahvilla, painoindeksi oli 18, mutten missään nimessä ollut terve tai energinen. Nykyään kiloja tullut jo lisää ja ruokavalio monipuolistunut, onneksi. Mulle tuottaa hankaluuksia seurata mitään valmiita ruokaohjelmia kun oon kasvissyöjä, harvemmin oon nähnyt ohjelmaa suoraan pelkästään vegenä. Mutta komppaan Tiiaa, hoikat tarvii kanssa jeesiä! 🙂

 18. Minua mietityttää ikääntyminen ja painonhallinta. Olen 48-vuotias ja keliaakikko, lukioajoista on tullut pari kolme lisää. En haluaisi levitä aineenvaihdunnan hidastuessa. Ja tosiaan tuo keliakia asettaa vielä omat rajoituksensa syömisten suunnitteluun.

  • Olen ns. vanhoilla päivilläni (40 v) vihdoin ja viimein innostunut salitreenistä, ja skarpannut sillä osastolla vuoden alusta asti. Mulla ei ole varsinaisesti tarvetta laihtua, mutta kiinteytyä kylläkin, olen ns. laihaläski, ja massa on jämähtänyt varsinkin vatsan seudulle, eikä tunnu katoavan kirveelläkään. Mutta missiona siis saada laardi muuttumaan lihakseksi.
   Olen ollut kasvissyöjä (lakto-ovo) jo yli 20 vuotta, ja esim. proteiininsaannin kanssa on haastetta. Ateriavälit saattavat myös venähtää liian pitkiksi, ja sitten nälkäisenä tulee tungettua naamaan jättiannos jotain epäterveellistä, vaikka siis teoriassa tiedänkin, että ei pitäisi.. Salilla taas meinaa välillä loppua ”hönkä”, kun en ole muistanut syödä kunnolla ennen treeniä jne. Kaipaisin neuvoja myös annoskokoihin liittyen.

 19. Ensinnäkin kiitos hyvästä postauksesta; ihana kun oli paljon ihan kunnon vinkkejä ei vaan tähän toukokuun ajaksi vaan melkeinpä loppuelämäksi eikä mitään ihmeellisiä superdiettejä, joiden noudattaminen on lähes mahdotonta ja jopa epäterveellistä! Ja aivan superkilttiä tarjota kahdelle onnekkaalle vähän apua, itselle tulisi kyllä niin tarpeeseen pieni muutos juuri ruokavalion suhteen 😀 Olen 21-vuotias yliopisto-opiskelija ja asun nyt toista vuotta omillani, joten kaikki vastuu ruuasta on siirtynyt tässä omille harteille. Syön joka päivä aamupalaksi puuroa ja molemmat lämpimät ruuat ovat aina itsetehtyjä, mutta eivät mitenkään erityisen kummoisia. Viime aikoina mulle suurin ongelma on kuitenkin ollut kaikki herkut; mä vaan rakastan kaikkea missä on suklaata ja jotenkin itsekuri ei riitä siihen että niitä herkkuja ei tulisi sieltä kaupasta ostettua. Olen kyllä onnistunut vähentämään tuota herkuttelua niin että tällä hetkellä se on lähes kokonaan rajoittunut erityisempiin tilaisuuksiin ja juhliin. Mä kuitenkin treenaan salilla noin 5 kertaa viikossa ja pyöräilen ihan joka paikkaan ja tiedän jo suoraan ilman sen suurempia laskeskelujakin että tämänhetkinen ruokavalioni ei todellakaan vastaa liikuntamäärääni. Erityisesti kun tavoitteena olisi saada kasvatettua enemmän lihasta ja pudotettua samalla hieman tuoda rasvaprosenttia (~26), menee iso osa treenauksesta hukkaan kun ruokavalio on pahasti pielessä. Tuntuu kovin turhauttavalta itse pilata oma edistyminen, varsinkin kun syön lähes pelkästään itsetehtyä ruokaa ja voisin siksi helposti vaikuttaa siihen mitä suuhuni laitan 😀 Olisi aivan fantastista saada vähän apua, sitä todella kaivattaisiin sillä sen verran on omat ideat ja mielikuvitus lopussa! Olisi ihana saada hieman lisäpuhtia sekä treeneihin (jotka selkeästi kärsii tästä huonosta syömisestä) ja opiskeluihin, sillä huomaan selvästi miten paljon mielialani ja vireystilani kärsivät huonon ruuan takia. Mutta kiitos joka tapauksessa hyvästä postauksesta ja mahtavasta blogista!!

 20. Hyvä postaus! Ite nyt dieettailen ja oon miettinyt, että kumpi on parempi: cheatmeal vai cheatday? Cheatday olisi 5 viikon välein ja koko päivä tankattais hiilaria. Cheatday kerran viikossa: himoitsemani ateria ja jälkäri.

  Mua pelottaa cheatdayn kohdalla se, että lähtee lapasesta. Cheatmeal tuntuisi otenkin luonnollisemmalta vaihtoehdolta ja maltillisemmalta.

  • Kiitos! Mä itse tykkään enemmän cheatmealistä, koska silloin voi ruokailla kerran viikossa rennommin 🙂 Varsinkin jos on paljon mielihaluja, niin sillä saa ne tyydytettyä hyvin eikä tarvitse odotella pitkiä aikoja. Usein myös nuo cheatmealit saa myös upotettua johonkin kivaan sosiaaliseen tilanteeseen. Jos pitäisin itse pitäisin cheatdayn, niin pitäisin sen ehkä jopa kahden viikon välein jos sen tekisit noin hiilaritankkaus-tyylillä. Tämä totta kai riippuu todella paljon dieetistäsi ja mikä koet, että itsellesi sopii parhaiten. Silloinkin etukäteissuunnittelu on hyvästä jos pelkää, että meinaa lähteä lapasesta 🙂

   Tsemppiä dieettailuun! 🙂

 1
Tykkää jutusta