Miten bikini fitness -kilpailija syö offilla?

Heissan! Onko teillä erikoisempia suunnitelmia huomiseksi ystävänpäiväksi? Mulla ei ole mitään normaalista poikkeavaa, sillä oma rakkaani on Vierumäellä valmentajakoulutuksessa koko viikonlopun ja vietän sunnuntain yksin Netflixin, kissojen ja treenien parissa. Lupasin aikaisemmin vähän kertoa miltä mun ruokailun näyttävät tällä hetkellä. Vaikka mä en mitenkään erityisesti pidäkään tuosta off-sanan käytöstä, niin käytänpä sitä tässä postauksessa silti, kun kyse ei ole niukemmasta kisakauden ruokailuista.

Mulla on tänä vuonna hieman erilaiset valmennusjärjestelyt kuin viime vuonna, joten rakentelen tämän vuoden itse omat ruokavalioni. Kun on monta vuotta syönyt jonkin tietyntyylisen ruokavalion mukaan, ei sen rakentaminen tai modifiointi kauhean hankalaa ole, kunhan noudattaa tiettyjä rutiineja. Vaikka mulla on ns. vapaus valita mitä syön, aloitan silti aamuni yleisimmin puurolla, kookosöljyllä, valkuaisilla, banaanilla ja marjoilla. Ihan vaan, koska se on niin hyvä ja täyttävä aamupala 😀 Viikonloppuisin saatan valmistan samoista aineksista vaihtoehtoisesti prodepannarin tai sitten teen itselleni pari leipää leikkeleineen ja paistettuina kananmunineen.

20160211_144015
Vähän parempaa lounasta: revittyä kanaa, uunikasviksia ja -perunaa, salaattia fetalla

Lounaalla syön töissä yleensä jotain helposti ja nopeasti valmistettavaa, kuten sitä bodareiden kuivan kuuluisaa riisiä ja kanaa, jauhelihaa tomaattikastikkeessa lisukkeena pastaa/riisiä/perunaa/bataattia, jauhelihakeittoa, kanaa kasvisten ja nuudelien kera, tortilloja… Lounas riippuu tosiaan päivästä ja mielikuvituksesta. Usein iskee tosin  täysi mielikuvituksettomuus sekä karmiva nälkä, joten lounaaksi valmistuu sitä mitä on helpoin sillä hetkellä nopeasti valmistaa 😀 Ai niin, lisään lounaaseen ”jälkkäriksi” vielä jonkin hedelmän! Välipalana ennen työpäivän päättymistä syön toisen samanmoisen aterian kuin lounaalla, koska yleensä valmistan ruokiksella tuplamäärän samaa ruokaa 🙂 Välipalana voisi toki syödä myös jotain kevyempää, enemmän välipalamaista, mutta mulla tulee muuten niin pitkä väli seuraavaan ruokaan, että haluan tuossa välissä syödä jotain kunnon ruokaa.

Kiireisten päivien ruokarutiinia helpottaa suuresti juurikin tämä isojen ruokamäärien valmistaminen kerralla. Onpahan jääkaapissa aina jotain valmista sapuskaa! Valmistan usein vaikka neljälle aterialle riisit tai pastat kerralla ja samoin toimin lihojen kanssa. Kasvikset täytyy kyllä tosin mielestäni olla vähintään samana päivänä valmistettuja…

Snapchat-219700683166579953
Välipalakuvat tunnistan puhelimestani yleensä noista NOCCO:n juomista 😀 Välillä kun täytyy saada hieman virkistystä 😉

20151121_122718

Ennen treenejä huitaisen naamaani jonkin aminohappojuoman, jossa on BCAA:n lisäksi muita treenaamisen kannalta hyödyllisiä ainesosia, kuten glutamiinia. Jos kaipaan virkistystä ennen treeniä, niin juon usein kofeiinipitoisen NOCCO:n tai sitten jonkin oman treenisekoituksen. Treenin aikana käytän hiilhydraattipitoisia juomia, esimerkiksi Vitargoa + BCAA:ta, koska huomasin, että varsinkin jalkatreeneissä saattaa loppua muuten puhti kesken treenin 😀 Salitreenin jälkeen kiskaisen naamaani Dark Matteria. Linkkasin kyseisen tuotteen tänne, jos se on jollekin täysin tuntematon. Tuplatreenipäivinä tai muuten vaan raskaiden cheer-treenien jälkeen juon toisen Dark Matter-satsin sijasta extrana tavallisen proteiinisheikin ja banaanin.

20151229_202529
Jos en treenaa illalla, niin syön usein viidentenä ruokana erikseen jonkin salaatin ennen iltapalaa. Muuten yhdistän tämän aterian johonkin toiseen ateriaan.

Aika pian treenien jälkeen syön vielä päivän kolmannen kunnon hiilaripitoisen ruoan ja iltapalaksi menee useimmiten munia tai proteiinipuddingia. Jos mulla on loppunut treenit vasta oikein myöhään illalla, niin niissä tapauksissa lisään iltapalallekin jotain hiilihydraattipitoista, kuten jogurttia ja mysliä. Päivästä riippuen syön siis yleensä 5-6 ateriaa treenin ympärillä olevien lisäravinteiden lisäksi 🙂

Lyhyesti: Helpoin tapa tiivistää tämän hetkiset ruokailuni on lautasmalli (ilman lasillista maitoa ja leipää), jossa puolet lautasesta täytetään kasviksilla, yksi neljäsosaa proteiinilla ja jäljelle jäänyt neljäsosa jollain hiilihydraatin lähteellä. Okei, kyllä sitä hiilaria alkaa olemaan jo reilusti enemmän kuin 1/4 osaa, mutta ymmärtänette pointin. Siitä on ainakin hyvä aloittaa! Halusin tarkoituksella yleistää, ettei tehdä siitä syömisestä niin hankalaa 😉 Dieettaaminen onkin sitten asia erikseen kuin tällainen tavallinen terveellisiä elämäntapoja tukeva ruokavalio.

Siinä hieman esimerkkiä omasta ruokavaliostani, miltä se näyttää teidän silmäänne? Onko teilläkin jotain tiettyjä rutiineita ruokailun suhteen, joita noudatatte? Tuntuuko monta kertaa päivässä syöminen haastavalta? 

Follow me on BLOGLOVIN’ // FACEBOOK // INSTAGRAM

Jade-Yolanda

11 vastausta artikkeliin “Miten bikini fitness -kilpailija syö offilla?”

 1. Onko toi Dark Matter siis lähinnä hiilaria? Juotko siis yleensä vain sitä treenin jälkeen? (:

  • Juu tuo Dark Matter on sellaista todella nopeasti imeytyvää hiilaria, johon lisään vähän maustamatonta BCAA:ta ja glutamiinia 🙂

 2. onko luvallista kysyy et paljon sulla on treeni/lepopäivien kokonaiskalorit ja kui monta grammaa hiilaria syöt esim. jalkapäivänä? :–) kiinnostaa kun liikut niin paljon ja tuntuu että kerranki jollain bikinikilpailijalla on ruokavalio oikeesti niinku kehonrakentajalla kuuluu!

  • Pahoittelut, että vastaamisessa on kestänyt! En ole kokonaiskaloreita ollenkaan laskenut, hiilareita lähinnä, kun olen niitä koko ajan nostellut 🙂 Treenipäivinä hiilareita uppoaa ainakin sellaiset 220 g ilman lisäravinteita ja kasviksia ja lepopäivinä 140-150 g. Eli ihan hyvä määrä kokonaisuudessaan 🙂

 3. Moi J-Y,

  En ole pitkään aikaan käynyt seuraamassa blogiasi, joten oli kiva huomata asioiden rullaavan hyvin!
  Mahtavaa myös, että olet jatkanut kirjoittamista: luen mielelläni lisää treeneistä, syömisestä ja kehittymisestä tulevaisuudessakin.

  Taidanpa myös nostaa NOCCOn kunniaksesi, onnea sponsoroinnista! 😉

  • Niin mukavaa, että olet palaillut takaisin, sillä viestisi ovat aina piristäviä 🙂

 4. Heippa!
  Eksyin sivustollesi, kun lueskelen siis ylipäänsä miten erilaiset ja erikokoiset ihmiset syö. Oon ite tunne/jojosyöppö ja harjoittelen oikeaa ja hyvänlaista syömistä nyt ilman siis mitään diettejä. Muuten vaikutti suht.tasapainoiselta sun ruokailut, vaikka meikän mieleen kaameen ykstoikkoselta 🙂 mutta mietin että käytätkö sä rasvoja ollenkaan? Ei ollut mainintaa (paitsi se kookosöljy) pähkinöistä, siemenistä, avocadoista, öljyn lorautuksista salaattiin eikä muuta. Eiks rasvat oo hyvin tärkeessä roolissa ruokavaliossa? Mites esim. pehmeiden juustojen käyttö (no fetaa näky kuvassa) päivittäin (mozzarella, feta, raejuusto, kotijuusto), mitä ne tekee, vai etkö vaan fanita maitotuotteita kovin? Tai esim. maustamaton jogurtti. (Ihana huomata että rahkaa ja raejuustoo ei tursunnun joka paikasta tai siis mistään sun kohdalla!) Se on niin nähty 😀

  Mitäs jos haluaa syödä jonkun aterian kasvisateriana, esim. pavut & linssit, tuleeko siitä sinunlaiselle ammattiurheilijalle liikaa hiilareita, jos ei kylkiäisiksi laita siis sitä kanaa / lihaa? Tai no… tuskin se ainakaan tavallista tallaajaa haittaa, vaikka haluaisi kuosissa pysyä…

  Kiitos ja tsemppiä kaikkeen!

  • Tervetuloa sivuilleni ja kiva kun kommentoitkin! Kyllä sitä ihan monipuolisesti tulee syötyä, vaikka se ei tästä postauksesta huokuisikaan 😀 Yritin tuohon lounas-kohtaan hieman kirjata esimerkkinä tuollaisia perusruokia, jotta lukijat ymmärtävät, että ihan niitä perusruokia syömällä voi pysyä hyvässä kunnossa 🙂

   Olet ihan oikeassa, etten ollut huomannut mainita rasvojen käytöstäni kummoisemmin. Rasvat ovat todella tärkeässä roolissa ruokavaliossani ja edes dieetillä niitä ei tiputeta tietyn rajan alle, jotta pystytään pitää normaalia hormonitoimintaa yllä. Tässä vielä muutamia esimerkkejä rasvan käytöstäni: aamupalan yhteydessä se kookosöljyä, paistan useimmiten lihat oliviiöljyssä (jos on hyvä paistinpannu, niin silloin en :D), lirautan lämpimien kasvisten päälle usein extrana oliiviöljyjä makua tuomaan, salaatinkastikkeen teen usein itse viinietikasta+oliiviöljystä+sinapista, tortillojen kylkeen kuuluu aina avokadoista itsemuussattu guacamole, välipalan pähkinät, lohta tuorejuustopäällisellä, leivän päällä voi tai margariini, normaalirasvainen turkkilainen jogurtti, myslin pähkinät, kokonaiset paistetut munat iltapalaksi jne… Siinä niitä tulee melkein huomaattakin aina syötyä 😉 Riippuen ihan siis päivästä miten miksailen noita rasvoja 🙂

   Mitä noihin maitotuotteisiin tulee, niin mun ei vain jostain syystä tule enää oikein ostettua. Söin joskus niitä sen verran paljon rahkaa ja raejuustoa, että se tuli jo korvistakin ulos 😀 Eli en ole niitä vastaan, vaan tykkään usein syödä esim. rahkan sijaan vaikka lämpimän ruoan.

   Mun mielestä voi hyvin syödä jonkin aterian kasvisateriana! Kaikki riippuu aina meinaan kokonaisuudesta 😉 Ei niitä hiilihydraatteja kannata kartella, varsinkaan jos liikkuu paljon.

 5. Hei! Sun blogi on ihan loistava! Kirjotat mielenkiintoisesti, sulla on hyvä ote bloggaamiseen!
  Tää postaus oli tosi hyvä!! Kysyisinkin muutaman kysymyksen:
  1. Montako treeniä teet viikossa?
  2. mitä mieltä olet minun ruokavalion koostumuksesta:
  Treenaan intensiivisesti 4-5x vk (viime viikolla 6) ja kalorit n.2000-2400 hh 40-50% rasvat 20-30% ja proteiinit 20-30%.
  Saan kans hiilareita n.200-250g treenipäivinä
  3. Paljonko oot pitkä ja mikä sun ”offi” paino ja kisapaino on?

  ihanaa kevättä, jään ehdottomasti seuraamaan sun blogia! <3

  • Kiitos ihanasta viestistä <3
   1. Treenaan tällä hetkellä cheerleadingiä (joista yksi harjoituskerta on telinevoimistelupohjaista maa-akrobatiaa) 4 krt/vko + salia 4 krt/vko 🙂
   2. Treenaat selkeästi paljon, joten ruokavalion makrojakauma ja kalorit näyttää aika passelilta sinulle. Mitä olet itse mieltä siitä? Jääkö nälkä yms? Onko hyvä treenata, ettei ole tukkoinen olo? Itse syön vielä cheat mealin 1-2 krt viikossa tai tankkailen muuten vain esimerkiksi kuluttavaa cheer-leiriä varten. Toki halutessasi makroja (ja samalla tietysti kaloreita) voisi pikkuhiljaa nostella, esim. hiilareista 5g/vko ja rasvaa 2g/vko jos haluat ruokamääriä kasvatella. Mielestäni ei kannata itseään kuitenkaan pakkosyöttää jos on huono syömään 🙂
   3. Mä oon 173 cm pitkä ja kisapaino on ollut 55 kg. Ilmeisesti olen aika kapearakenteinen, sillä tiedän monenkin samassa sarjassa kisaavien tyttöjen kireän kisapainon olleen paljon korkeampi 😀 Offipaino on vaihdellut eri kausilla aika paljonkin. Viime vuonna aloitin kisadieetin 68 kilosta, mutta tänä vuonna olen yrittänyt pitää aamupainoa tuossa 64 kilossa 🙂

   Aurinkoista kevättä (vai saako nyt näillä ilmoilla sanoa tätä jo kesäksi?) myös sinne!

 
Tykkää jutusta