Miten kiinnostuin urheiluvaatteiden suunnittelusta?

PhotoGrid_1415287892258[1]Siis mitä ihmettä, nyt on jo marraskuu! Mä olen usein tähän aikaan vuodesta ollut taipuvainen pienimuotoiseen syysmasisteluun, mutta nyt ensimmäistä kertaa en koe surumielisyyttä ja alakuloisuutta syksyn vaihtuessa talveen. Miksikö en? Varmaan siksi, että koen eläväni elämäni parasta aikaa. Koulun kontaktitunteja mulla on yksi tai kaksi kertaa viikossa muutaman tunnin kerrallaan ja lopun ajan mä saan aikatauluttaa itselleni sopivaksi. Olla oman itseni herra. Mahtavaa. Ihan laakereilleen ei kuitenkaan auta jäädä lepäämään, koska innostavia projektihommia riittää! Mulla on tässä pyörityksessä mm. urheiluvaatemalliston suunnittelua ja uutena kiinnostavana hommana on tuo printtisuunnittelu. Saa nähdä tuleeko mun luomukseni myös tuotantoon, hih. Jännää. Vielä en viitsi kertoa asiasta sen enempää, koska kyseisen yrityksen kanssa ei olla siitä vielä sovittu. Mutta jos mun suunnittelemiani treenivaatteita saa jostain ostaa, niin aivan varmasti tulette kuulemaan siitä täällä blogissa!

20141106_144034[1]
Ehkä Soul Sistersin tekemillä uusilla kynsillä ja ripsillä oli myös mieltä ylentävää vaikutusta 😉

PhotoGrid_1415307652284[1]

Ammattikorkeakoulusta valmistuminen lähestyy uhkaavasti ja kohta puoliin on oikeasti päätettävä mikä musta tulee isona 😀 Koulutusnimikkeeni on muotoilija, joka sekään ei varmasti anna kenellekään mitään käryä mun tulevasta ammatistani. Muotoilijan englanninkielinen vastike designer sentään saa jollain kellot soimaan? Nykyään Turun AMK:ssa ei ole enää suuntautumisvaihtoehtoja, mutta silloin kun mä hain sinne 2011, valitsin vaatetuspuolen. Olin todella kiinnostunut muodista, mutta jo tuolloin urheiluvaatteet kolkuttelivat takaraivossa. Teinkin ensimmäisen vuoden työharjoitteluni Stockmanin sporttipuolelle, josta opin nopeasti millaiset treenivaatteet myyvät. Vaikka tuo kyseinen harjoittelu vei mua koko ajan oikeampaan suuntaan, mä en parina ekana vuotena jaksanut innostua opinnoistani samalla tavalla kuin nyt. Ommeltiin ihan liikaa mun makuuni. Mikään ompelumestari mä en edelleenkään ole, mutta nykyään ymmärrän siitä jo jotain. Vaatteita suunnitellessa kun täytyy tietää mm. miten kaavat toimivat, mitä saumoja tässä tuotteessa kannattaa käyttää ja miten vaikka tuon tyyppiset leikkaukset ja saumat vaikuttavat tuotteen hintaan. Aika iisiä matikkaa kaikenkaikkiaan, sillä onhan se nyt selvää, että laadukkaasta materiaalista valmistettu tuote monimutkaisine saumarakenteineen maksaa enemmän kuin halvasta rättikankaasta valmistettu tuote, jonka sivut on ommeltu saumurilla yhteen. Tietysti hintaan täytyy ottaa mukaan myös missä tuote on valmistettu ja kuinka isolla volyymillä, mutta se on sitten asia erikseen 🙂

20141106_223934[1]
Treenivaatteista tuli mieleen, että nää mun uudet Biancaneven housut on kyllä ihan mahtavat! Ihastelin peppuani pitkään monesta kulmasta peilin edessä 😀

Kolmantena vuonna meillä oli projekti, jossa jokainen sai suunnitella Kööpenhaminan muotimessuille esiteltäväksi oman mallistonsa. Aiheen rajaus oli niinkin laaja kuin comfortability, mutta sitä kautta löysin tän mun oman juttuni. Projektin alkuun oli mietittävä, että mitä tuo sana tarkoittaa just mulle henkilökohtaisella tasolla. Urheilu, sali ja nuo bikini fitness-treenailut olivat kulkeneet mulla jo pitkään mukana ja jotenkin yhdistin sen niihin. Urheiluvaatteet ovat yleensä todella mukavia päällä ja mä olin vähän kuin kasvanut niihin kiinni. Monet vuodet sitä on tullut heitettyä treenikamat niskaan heti koulusta päästyä ja siirrytty illaksi urheilun maailmaan, oli se sitten kilpacheerleading tai kuntosali, ei sillä väliä. Mukavat ja käytännölliset vaatteet olivat aina pääasiassa. Koin, että fyysisellä itsensä loppuun polttamisella oli mulle vain positiivisia vaikutuksia (tunnetaan myös treenin jälkeisenä hyvänä fiiliksenä tai zen-tilana) ja ole urheillessani aidoimmillani sekä ehkä myös herkimmilläni, mutta se on juuri minulle sitä mukavuusaluetta kun pääsee laittamaan itsensä likoon.

Siitä se ajatus sitten lähti! Tässä sitä ollaan. Viimeisen vuoden opiskelija vaatesuunnittelussa matkalla kohti omia unelmia 😉

Follow me on BLOGLOVIN’ // BLOGILISTA // FACEBOOK // INSTAGRAM

Jade-Yolanda

2 vastausta artikkeliin “Miten kiinnostuin urheiluvaatteiden suunnittelusta?”

  1. No vaude, oma sporttivaatemerkki 🙂
    Ja nuo kynnet on kyllä ihanat!!!

    • Hih, no pikemminkin mä toimin freelancerinä tällä yritykselle eli ei ole oma merkki 😀 Mutta ehkä jonain päivänä!
      Nää kynnet on kyllä aivan mahtavat 😉

 
Tykkää jutusta