Dreams coming true! – Pitkän sarjan voitto ja MM-edustuspaikka

Jkl 2014-1390 (1)Huii, en oikein tiedä mistä aloittaisin. Aloitetaan vaikka siitä, että haluan kiittää miljoonasti kaikista onnitteluista ja tsempeistä. Ne merkitsevät paljon mulle ja oon tihrustanut useaan otteeseen onnenkyyneleitä niitä lukiessani. Kisojen jälkeen mun some tosiaan ihan räjähti käsiin 😀 Tarkoitus on kaikille vielä vastata, menee vain pieni hetki 😀 Tuota noin, otsikosta tulikin varmaan selväksi miten mulla kisoissa kävi. Tänne siis napsahti bikinin +170 cm -pituussarjan voitto  (eli takuuvarma paikka SM-kisohin) ja siihen päälle vielä edustuspaikka junioreiden ja mastersien MM -kisoihin Meksikoon. Ja jollei ihan helpolla päästäisi, niin saan osallistua vielä Nordic Fitness Expossa lauantaina Nicole Wilkins -kutsukisaan, jonne olen totta kai menossa. Upeita mahdollisuuksia kaikki. Melkoinen syksy on siis luvassa, mutta nöyrästi on mentävä eteenpäin.

smkjade3

Suuntasimme perjantaina kimppakyydillä kisatoverini Eerikan kanssa Jyväskylään ja siellä suoraan rekisteröintiin. Rekisteröinti oli todella jännittävä tilaisuus, koska paikalla oli paljon yliruskeita rasvattomia kisaajia ja sitä alkoi pikkuhiljaa ymmärtämään, että sitä ollaan menossa kisaamaan.

Rekisteröinnin jälkeen siirryimme avopuolisoni Kallen kanssa todella kivaan Sokos Hotel Paviljonkiin, joka sijaitsi aivan kisapaikan kulmilla. Kamat leviäksi, omat tummat lakanat sänkyyn ja odottelemaan valkun saapumista. Olen todella kiitollinen siitä, miten Anna kävi tarkastamassa kaikkien tiimiläisten värit ja kunnon molempina päivinä. Perjantaina todettiin värin olevan vielä liian vaalea, vaikka sitä oli maalailltu jo useampi kerros ja iltapalaksi sain maalata vielä lisää ProTania kroppaan. Väriähän mulla upposi sen verran monta kerrosta, että vaihdoimme lauantaina Protanin JanTanaan. Nyt sitten on molemmat kisavärit testattu 😀

smkjadeJkl 2014-1076 – KopioPerjantaina jännitin aina välillä tulevaa kisaa, mutta nukuin yöni silti todella rauhallisesti. Hotellin sänky oli sen verran hyvä, että pää painui tyynyyn värin levityksen jälkeen hieman ennen puoltayötä, mutta aamulla heräsin itsekseni siinä puoliseitsemän aikaan. Mua ei jostain syystä nukuttanut enää ja pyöriskelin siinä ysiin asti sängyssä, jolloin uskalsin jo herättää kumppanini unesta 😀 Siihen asti viestittelin Eerikan kanssa omista fiiliksistä ja vähän taas rentouduin kun pääsi vaihtamaan ajatuksia toisen samassa tilanteessa olevan kanssa. Menimme Kallen kanssa ysin jälkeen yhdessä aamupalalle, jonka jälkeen kävimme vilkaisemassa kisapaikan, ostimme liput kahdelle kaverilleni ja palasimme takaisin hotelliin odottelemaan kampaajan, jonka oli määrä tulla siinä kello 11 jälkeen, saapumista.

Mun kisalookin loihti ihana Vilma Junk ja koin sen olevan erittäin onnistunut kaikinpuolin. Hiustenväri oli ihan täydellinen (puhumattakaan kampauksesta) ja meikki todella todella hyvä. Kisaväri onnistui myös hyvin ja se oli todella tasainen ja lisäksi halutun sävyinen. Olin itsekin siis hyvin tyytyväinen kokonaisuuteen. Kaikki se aika, mikä olen käyttänyt Body Gallerian ja pro-kisojen analysointiin ei siis mennyt todellakaan hukkaan 😀

smkjade4
Kuva: Jonne Kunnari

800_3188Meikin ja kampauksen jälkeen Anna tuli toistamiseen tarkastamaan värin ja siinä kohtaan totesimme, että nyt täytyy alka maalaamaan JanTanalla, kun iho ei vaan millään muutu tummemmaksi. Anna levitti mulle muutaman kerroksen ja sitten mun pohjoisesta Jyväskylään kisoja katsomaan saapunut siskoni levitti loput. Välissä vielä tiimikaverini Sanna tuli vertaamaan omaa väriään, joten jo yhden päivän aikana tuli nakuiltua ihmisten edessä enemmän kuin varmaan yhteensä koko aikuisiälläni 😀 Mua aina ujostuttaa olla alasti muiden kuin oman kumppanini edessä enkä sitä vapaaehtoisesti yleensä tee, mutta eipä siinä paljon vaihtoehtoja ollut 😀

Siirryimme kolmen jälkeen kisapaikalle, jossa moikkasin nopeasti Fitmaxin Jannen, poikaystävän, parit kaverit sekä vanhemmat. En pystynyt kauheasti siinä jännityksessä vaihtamaan mitään kuulumisia, koska mua jännitti tuleva kisa niin paljon. En oikein tiedä edes mitä jännitin, kun en oikeastaan ajatellut sijoitustani, vaan ehkä eniten sitä kuinka uutta kaikki oli. Kisapäivän kulku oli jotain ihan vierasta. Mitä tehdään ja milloin? Millainen tunnelma takahuoneessa on? Miltä muut kisaajat näyttävät ja niin edelleen. Olisin saanut syödä koko päivän, mutta en saanut kurkustani oikein mitään alas.

800_3187Onneksi tunnelma takahuoneessa oli pääasiassa hyvin rento. Omien tiimikavereiden lisäksi vaihdoin ajatuksia pääasiassa ihanan Linda Manuellan kanssa, johon olin tutustunut jo rekisteröinnissä, Essi Vasankarin kanssa sekä täällä Fitfashionilla bloggaavan Eveliina Rauhasalon kanssa unohtamatta preppikaveriani Eerikaa. Kaikki nämä tyypit olivat juuri niin ihania tyyppejä kuin oletinkin heidän juttuja lukiessaan olevan ja juttu luisti takahuoneessa.

Takahuoneessa kaikki tapahtuikin sitten niin nopeasti. Ensin oli eliminaatio, jossa kisaajamäärä tiputettiin viiteentoista. Olin eliminaatiossa todella jännittynyt, kaikki lihakset vaan nykivät lavalla ja hiki oli todella kova. Tuntui, että irvistin todella epäaitoaa hymyä, kun huulet kuivuivat kiinni ikeniin. Joka paikkaa särki, varsinkin sääriä ja yritin vaihtaa asentoa aina välillä. Takahuoneeseen päästessäni en enää edes miettinyt olinko tippumassa kilpailusta, sillä fiilis oli todella väsähtänyt. Tietysti toivoin pääseväni jatkoon, mutta siinä kohtaan piti vain mennä hypen mukana.

800_3222 (1)Selvisin alkukilpailuun ja olin siitä todella iloinen. Mikään ei minulle ollut nimittäin itsestäänselvää. Olin jo kerran käynyt lavalla ja tiesin nyt edes vähän miltä siellä tuntuu olla. Yritin korjata varsinaisessa kilpailussa juttuja, jotka jäivät kaivelemaan eliminaatiossa. Lavalla sai olla hyvin pitkän aikaa, kun vertailut vedettiin viidentoista tytön kanssa läpi. Pääsin ensimmäiseen vertailuun upeiden tyttöjen kanssa ja siinä kohtaan mulle tuli sellainen fiilis, että pääsen ehkäpä myös finaaliin! Iik, toivottavasti pääsen. Yritin nauttia lavallaolosta mahdollisimman paljon ja imeä siitä kaiken irti. Kuuntelin kannustusjoukkojen tsemppihuutoja ja imin niistä energiaa itseeni. Musta tosin tuntui, että ne kannustusjoukot jännittivät kisaa paljon enemmän kuin mä ainakin ilmeistä päätellen 😀 Itsehän en siinä kohtaan enää voinut tehdä mitään kuin hymyillä ja yrittää näyttää nätiltä.

NFE Bikini-196
Eerika lopettamassa T-kävelyään. Taustalla minä ja Essi Vasankari.

Varsinaisen kisan jälkeen iloitsin bäkkärillä tiimikavereideni pääsyä finaaliin ja aloin itse jännittämään pääsenkö tekemään oman T-kävelyni. No pääsinhän minä ja hitto, että jännitti. Olinhan mä sitä harjoitellut, mutta en osannut sitä tehdä sitä vaikka unissani. Väitin niin kyllä lavatoimitsijalle vitsillä, mutta eihän se missään nimessä mennyt niin kuin Strömsössä 😀 Musiikki oli laimea eikä siinä ollut mitään fiilistä. Horjahdin heti ensimmäisessä etuasennossani ja siinä meni pasmat sekaisin. Olisin voinut käyttää kävelyyn enemmän aikaa, mutta minkäs teet sen jälkikäteen huomatessa. Mulla jäi omasta T-kävelystäni epäonnistunut fiilis, mutta iloitsin silti että pääsisin varmasti SM-kisoihin Lahteen jokatapauksessa.

800_3221Palkintojen jaossa mua ei enää jännittänyt tuleva sijoitukseni, sillä olin vaan todella tyytyväinen päästyäni finaaliin. Takaraivossa kolkutteli ei-niin-hyvä T-kävely, joten en edes osannut odottaa mitään tiettyä sijoitusta. Tietysti toivoin, ettei nimeäni sanota liian aikaisin. Nimiä tuli ja meni, mutta omaa ei kuulunut. Jossain välissä kurkkasin vasemmalle puolelleni ja huomasin preppikaverini Eerika Heinisen seisovan siinä rinnallani enää. Mun piti oikein kurkata, että ollaanko me siinä tosiaan kahdestaan ja kyllä oltiin! Mä ja Eerika kahdestaan, ihan huippua! Mulla oli hyvä fiilis. Olisi ollut sama kumpi voittaa, sillä olisin osannut olla myös ihanan Eerikan puolesta onnellinen, kävi miten kävi. Mietin vain, että vitsit kuinka kiva ja hyväntuulinen ravintolaillallinen meillä on edessä 😀

Jkl 2014-1457Kisat kyllä tosiaan menivät yli odotusten ja voiton jälkeinen hämmennys oli suuri. Siis mitä hittoa, voitinko mä oikeesti? Siinä vaiheessa olin jo tosin niin väsähtänyt, etten sitä oikein ymmärtänyt, vaikka puhelimeen paukkui luvattomaan tahtia onnitteluviestejä. Mulle kisa oli vielä oikeastaan kesken, koska yleisen sarjan jälkeen lavalle kutsuttiin vielä kaikkien luokkien parhaiten menestyneet juniorit MM-karsintaa varten ja sitähän mä jännitin eniten. Voin nyt suoraan myöntää, että heti siitä asti kuin kuulin MM-karsinnasta, niin olen asettanut sen koko kauden salaiseksi päätavoitteekseni. Tai oikeastaan päätavoite on huono sana. Enemmänkin päähaaveeksi, sillä en uskaltanut itsekään uskoa täysillä siihen. Halusin tehdä vain parhaani ja katsoa mihin se riittää. Ja se riitti. Me lähdetään Eve Heikkisen kanssa Meksikoon alle kolmen viikon päästä!!!!!

Jkl 2014-1465Jkl 2014-1468

10534641_591694007609475_8756512128255789144_n
Mä ja ihana Eve

Sellainen epäjäsennelty kisarapsa tällä kertaa. Tässä on tapahtunut muutamassa päivässä vaan niin paljon ja olen vieläkin aivan pyörällä päästäni ja ajatuksia tuntuu olevan tosi vaikeaa saada kasaan. Olin kisan jälkeen muutaman päivän ihan poikki, kroppa vaan huutaa väsymystä, mutta tänään se on palauteltu takaisin raiteilleen ja motivaatio on huipussaan. Pinkaisin tänään aamulenkille hymyssä suin ja odotan jo päivän salitreeniä innolla. Ai että fitnesslaiffi maistuu nyt hyvältä!

Kiitos puolisolleni Kallelle, perheelle, ystävilleni ja tiimikavereilleni. Olette olleet korvaamattomia <3

Kiitos valmennukselle eli Anna Virmajoelle ja Marjo Krishille. Se tuki ja tietotaito mikä teillä on, on jotain ihan ylivoimaista. Olette jaksaneet tsempata ja kannustaa mua vaikeina hetkinä ja se on merkinnyt paljon.

Kiitos Fitmax Nutriton.  Kaikki se tuki ja terapia sekä tietysti mahtavat lisäravinteet.

Kiitos Gym2000 loistavista treenipuitteista ja hyvästä yhteishengestä

Kiitos Soul Sisters kaikesta kisoihin liittyvästä kauneudenhoidosta. Ilman teitä lookki ei olisi ollut missään nimessä niin hyvä kuin se oli nyt.

Kiitos Hiusmuotoilua Tunteella ja Maarit kisatukasta, se on vaan niin täydellinen.

Kiitos Alldex Oy taloudellisesta tuesta. On uskomatonta miten on olemassa firmoja, jotka välittävät urheilijoista näin.

Jade-Yolanda

28 vastausta artikkeliin “Dreams coming true! – Pitkän sarjan voitto ja MM-edustuspaikka”

 1. Oot aivan huikee noine gasellijalkoines!! Ja luukki todella hyvä, ei yhtään ”tunkkainen” mitä valitettavan monella usein on. Hurjasti tsemppiä tulevaan!! <3

  • Hhah, gasellijalat 😀 Kirahviryhmäksi meitä sanottiin takahuoneessa, mutta toi vertaus on parempi 😀 Jep, lookki oli kyllä hyvin raikas. Pelkäsin vähän, että tuleeko se olemaan liian virmajokimainen, sillä kopiointi ei ole koskaan hyvästä, mutta kyllä siitä ihan hyvä tuli 🙂

 2. Aivan ihana olet <3
  Mieletön kyllä tuo lava-look ja niin onnistuneet hiukset ja meikki. Tajuttomasti tsemppiä Meksikoon. Pakko kyllä sanoa, että valmennus on kohallaan 😉

  Päivi

  • Ihana Päivi <3 Meillä on kyllä niin järkevä valmennus kuin olla ja voi! En ole kertaakaan dieetillä joutunut tekemään/syömään mitään extremeä, vaan kaikki on tehty todella järkevästi 🙂

 3. Oot upea!!! Onnea vielä kerran Jade! (Sanotaanko sua muuten Jadeksi vai Yolandaksi? Ja onko sulla ulkomaalaista sukua kun nimi ei ole ihan suomalainen?) noh, anyway…innolla odotan sun jatkoa, aion todellakin seurata! Oot vielä nuori ja sulla on rahkeita vaikka mihin <3

  • Oi kiitos!! Mua sanotaan ihan vaan Jadeksi, mutta virallisissa yhteyksissä kuten kisailmoittautumisissa tykkään käyttää Jade-Yolandaa, sillä se näyttää vaan niin kivalta ja jää mieleen 😀 Oon ihan täysin suomalainen, vaikka nimi ei isltä näytäkään. Äiti on vaan aina tykännyt erikoisemmista nimistä 🙂

   Tässä on tosiaan vielä kisavuosia paljon jäljellä, jännä nähdä mihin asti pääsee 🙂

 4. Ihmetyttää miksi silarit ovat niin suosittuja bikinissä, sillä näkeehän sen nyt korvallakin että sun etumus sata kertaa paremman näköinen kuin muutamien samassa rivissä olleiden. Oot Jade ihan mielettömän upea ja onnea onnistuneesta kisadebyytistä!

  • Yllättävän hyvältä tuo mun etumus täytteineen näytti, yllätyin ihan itsekin! 😀 Kiitos 🙂

  • Sormet ristissä lähdetään ulkomaille kisaamaan 😀 Never know what’s going to happen there 😉

 5. Jee, paljon onnea! 🙂 Mahtavaa!! Vaikka olen kaukana mistään asiantuntijasta niin hyvältä näyttää 😉 😀

  • Ihanaa kuulla, tää viesti pelasti mun päivän 🙂

 6. voi jade, hurjasti hurjasti hurjasti onnea upeasta kisamenestyksestä ! kerrassaan unelma tapa tehdä debyytti kisalavoille 🙂 innokkaana olen seurannut sun valmistautumista täällä blogin kautta, ja sen mitä muutaman kerran kesällä ohimennen sut gymillä näin (asun ulkomailla, mutta suomessa ollessani treenaan gymillä :-)) ja olin ihan pakahtua onnesta sun puolesta, kun facebookista näin jonkun kuvan missä seisoit pokaali kourassa. kisalookkisi oli kyllä kerrassaan onnistunut, näytit kovin raikkaalta ja oikealla tavalla nuorelta sillä usein paksu meikkikerros sekä kisaväri vanhentaa nuoriakin tyttöjä. lisäksi olet ihan järjettömän kaunis 🙂 muistutat mielestäni hirmuisesti valmentajaasi annaa !

  hirmuisesti tsemppiä tuleviin viikkoihin, pääset vielä pitkälle :-)xx

  • Mä tunnen suurta iloa kun joku pystyy olemaan noin iloinen jonkun toisen puolesta, ihanaa! <3 Jos ollaan Gymillä joskus taas samaan aikaan, tuu ihmeessä moikkaamaan 🙂

   Se on kyllä jännä miten paljon me Annan kanssa muistutetaan toisiamme. Mähän oon nyt vasta ihan raakile, mutta esimerkiksi vartalon malli on todella samanlainen ja meillä on muutenkin paljon samanlaisia piirteitä. Kiva nähdä miten kroppa kehittyy tästä eteenpäin 😉

 7. Onnittelut ihan mielettömästä kisadebyytistä. Hyvä stailaus ja esiintyminen kuvista päätellen! 🙂

  • No olihan tuo aikamoinen debyytti, en itse sitä ihan odottanut 😀 Molemmista noista mainitsemistasi asioista sain todella hyvää palautetta, joten kiitoksia 🙂

 8. Apua! Hurjasti onnea sulle, uskomattoman hyvältä näyttää ja pääset kyllä vielä pitkälle! Toivottavasti oli ihanan rentouttava päivä lapin ammattiopistolla sulla silloin about kuukausi takaperin, kasvohoidon tehnyt tyty täällä intoilee! 🙂

  • No oli rentouttava päivä! Sen sun kasvohoidon jälkeen kasvot oli kuin vauvan peppu vaikka kuinka kauan 😀 Kiitoksia 🙂

 9. No enpä paljoa yllättynyt etttä menestystä tuli! Paljon luen näitä blogeja ja sun blogi on jäänyt mieleen sinnikkäänä ja päämäärätietoisena ilman turhaa haihattelua 🙂 Onnea ja menestystä jatkossakin! Susta kuullaan vielä ja paljon.. 🙂

  • Aika hyvin osuit kyllä nappiin, sillä jos mä jotain päätän ja haluan, teen kyllä varmasti kaikkeni sen eteen 🙂 Kiitos paljon!!

 10. Siis saatko kisata Aikuisten SM- sarjassa Lahdessa vaikka oletkin junnuna edustamassa Suomea ulkomailla? Vai kuinka?

  • Juu saan kisata ihan yleisessä sarjassa! 🙂 Voitin siis yleisessä sarjassa tuon pitkän luokan ja se junioreiden MM-karsinta oli tavallaan erikseen oma kisansa. Tuolta Jyväskylän karsinnoissa otettiin kaikkien yleisen sarjan viiden pituusluokan parhaat juniorit (eli kaikki alle 23 -vuotiaiksi itsensä ilmoittaneet) vertailuun ja siitä päätettiin ketkä lähtevät edustamaan Suomea Meksikoon 😉

  • Hassua, että noin voit tehdä…. siis että olet kahdessa sarjassa päälekkäin – siis aikuisten ja junnujen. Luulisi että on valittava yhden kisakauden aikana kumpaa edustaa junioria vai aikuista, eikä niin että voi edustaa mitä milloinkin haluaa.

  • Toimiihan homma monessa muussakin lajissa samalla tavalla, esimerkiksi painonnostossa voi kilpailla samana kautena niin junioreiden SM-kisoissa kuin aikuistenkin, jos vaan tulosrajat ylittyvät 🙂 Itse en koe sitä niin erikoisena juttuna, enkä koe että se on keltään pois. Junnu-MM:eiden jälkeen en tule enää kisamaan juniorisarjassa ollenkaan, koska kisaan tosiaan syksyn NFE:ssä yleisessä sarjassa ja ensi vuonna siirryn iän puolesta kokonaan aikuisiin.

 
Tykkää jutusta