Fitness Classic wrap up, sunnuntai

Fitness Classic 2014 080Mä ja mun unikaveri, suloinen pikku-Aapo <3

Noin, tässä tulee vihdoin loput ajatukset Fitness Classicista! Reissu oli kaikin puolin aivan mahtava, mutta kyllä mä olin maanantaina aivan rättipoikki. Heräsin kisojen jälkeen maanantaiaamuna aikaisin kissan rämistelyyn ja totesin siinä puoliunessa, että olenpas väsynyt kisaviikonlopun jäljiltä, mutta onneksi saa vielä nukkua kun on kerran sunnuntai. Pieni hetki siinä meni, kun tajusin laskea että kisat kestivät kaksi päivää, eikä nyt millään voi olla enää viikonloppu. Voi perkula sentään, nyt onkin maanantai!! Äkkiä ylös aamupalalle ja töihin. Olin siis nukahtanut siltä istumalta ja unohtanut näköjään laittaa herätyskellon soimaan. 

Lauantaina menin tosiaan kisojen jälkeen tiimikaverini Oonan ja hänen miehensä Jannen sekä heidän pienen ranskanbulldoggivauvan Aapon luokse yöksi. Kiitokset vielä Oonalle ja Jannelle yösijasta! <3 Mua olisi varmaan harmittanut tosi paljon, jos en olisi nähnyt noita bikini junioreita.

Fitness Classic 2014 085Vapariaan suorittamassa toiseksi sijoittunut upea Oona Ylitolonen

Sunnuntain kisapäivä alkoi vaparifitneksellä. Nyt keväällä ei ollut kisaamassa ketään tunnettuja ennakkosuosikkeja, mutta kyllä sieltä heti löytyi uusia tulevaisuuden tähtiä. Vaparifitneksen voittajan, Essi Sarjan vapaaohjelma oli todella todella hyvä. Essi on selvästi harrastanut kauemminkin telinevoimistelua, sillä ohjelman akrobatiaosuudet olivat todella hyviä ja helponnäköisiä ja koko ohjelmassa oli hyvä jatkuvuus. Ihmettelen, miten en ole kuullut aikaisemmin Essistä, mutta tämän perusteella tulen aivan varmasti seuraamaan häntä jatkossakin! 

Fitness Classic 2014 087Fitness Classic 2014 090

Vaparifitneksestä siirryttiin body fitnekseen. Tuosta lajista en ymmärrä vielä paljoa, mutta kyllä ne naiset näyttivät upeilta. Kaikki olivat niin viimeisen päälle siellä lavalla, että oijjoi! Kuvista on vaikea ymmärtää kuinka pieniä ne body-tytöt ovat lavalla. En nyt sanoisi lajin luonteen huomioon ottaen, että body-kisaajat ovat kuin luuta ja nahkaa, mutta ei siinä paljon muuta ylimääräistä ole. Tai jos on vähänkin (yleensä alakroppa voi jää hieman löysäksi), niin siitä kyllä sakotetaan. Näin nyt tosiaan body fitness-kisaajia ensimmäistä kertaa lavalla ja he saivat kyllä osakseen täyden ihailuni. Miten nuo naiset voivat olla yhtä aikaa noin kauniita, naisellisia ja lihaksikkaita? Jos minulla olisi joskus lajin vaihto edessä, ei body fitness tuntuisi yhtään hassummalta vaihtoehdolta 😉 Siihen asti kuitenkin keskityn täysillä bikini fitnekseen.

Fitness Classic 2014 097Keltaisissa team 24 Goldin Lisa-Marie, Liloissa Johanna ja punaisissa toiseksi tullut Tanja SundellFitness Classic 2014 102Fitness Classic 2014 115Ensimmäisessa line upissa Lissu, Johanna, Tanja, Linda ja Jaana

Päivän lopuksi kello 15 alkoi odotetut bikini-sarjat. Lyhyt sarja (alle 163 cm) oli mulle erityisen mielenkiintoinen, sillä oman tiimini tytöt Lisa-Marie Sahlström ja Johanna Hermans kisasivat siinä ensimmäistä kertaa. Sarja alkoi eliminaatiokierroksella. Eliminaatiokierros suoritetaan ennen varsinaisen kisan alkua, jos kilpailijoita on yli 15. Eliminaatiokierroksella ei tehdä oikeastaan muuta kuin poseeraukset joka kulmasta yhdessä rivissä. Kyllä siinä heti erottuivat jyvät akanoista, mutta olin silti aivan innoissani, että Lissu ja Johanna pääsivät siitä jatkoon. Oikeastaan sen olisi pitänyt olla itsestäänselvyys mulle, sillä meidän tytöt näyttivät niin hyvältä lavalla! Molemmista paistoi alusta asti tietynlainen itsevarmuus, ja he erottuivat mm. sillä varmasti edukseen.

Fitness Classic 2014 139Lyhyen sarjan top 6 vasemmalta oikealle: Julia, Linda, Tanja, Johanna, Jaana, Lisa-Marie

Eliminaation jälkeen alkoi varsinainen kisa. Lavalla oli 15 tyttöä, joista löysin heti suosikkini, vaikka taso oli kova. Itseasiassa kaikki suosikkini pääsivät kärkikuusikkoon.   Linda Paldanius, Tanja Sundell, Jaana Malytcheva, Julia Jämsä ja Johanna Hermans sekä Lisa-Marie Sahltström taistelivat siis kärkisijoista. En olisi itse osannut laittaa tyttöjä paremmuusjärjestykseen, mutta uskon että sijat menivät aivan oikein. Kaunisrakenteinen Jämsä tuli kuudenneksi., ihana mutta hyvin tiukka Lissu ansaitsi viidennen sijan, oma #womancrush-ihastukseni Linda Paldanius tuli  neljänneksi (ps. Lindalla on aivan ihana hartialinja!) ja kivan, erikoisemman lookin omannut Jaana Malytcheva sijoittui kolmanneksi. Tässä vaiheessa mua alkoi tosissaan jännittämään. Jäljellä olivat enää vain kaunis, mutta hoikahko Tanja Sandell ja meidän oma Johanna Hermans. Johanna kuitenkin tuli ja voitti ensimmäiset kilpailunsa. En ihmettele. Olen ehkä hieman objektiivinen, mutta kyllä Johannan rakenne on tehty tähän lajiin puhumattakaa takapuolesta. Se on uskomaton!! Todella harvalla suomalaisella biksukisaajalla on niin hyvää bootya. Kannattaa siis tsiikata se joka kulmasta 😉  Nämä kisat olivat varsin hieno aloitus team 24 Goldille!

Fitness Classic 2014 127Finaalin kärkikuusikko: Emmi, Sara, Krista, Reetta, Camilla ja Henriikka

Lyhyen sarjan jälkeen kisattiin keskipitkä sarja eli alle 168 cm pitkät. Tässä kisassa mulla oli monta ennakkosuosikkia ja kaikki kuusi parasta olivat todella hyviä! Omia ennakkosuosikkejani olivat Sara Sievinen, Henriikka Klemetti, Camilla Back ja Krista Seuna, jotka kaikki kipusivat kärkeen. Heidän lisäkseen finaaliin ylsivät Emmi Mäenpää sekä  kaunis Reetta Oinonen. Sara Sievisellä on mahdottoman kaunis rakenne, lähes täydellinen X. Sara oli kuitenkin jäänyt valitettavasti hieman löysäksi (muistakaa että ”löysä” näissä kisoissa tarkoittaa törkeän hyvää kuntoa tavallisella mittapuulla!), joka oli suuri harmi mielestäni. Henriikka Klemetti oli kaunis (upea, täydellinen + muut mahdolliset ylistyssanat) niin kuin aina ja lookki oli mielestäni kisojen paras. Mulle tuli siitä heti Nathalia Melo-fibat. Henriikka sijoittui kuitenkin yllättäen neljänneksi ja olin siitä hieman yllättynyt. Niin taisi olla muukin yleisö.  

keskipitkäsarjatop6Keskipitkän sarjan top 6 vasemmalta oikealle: Reetta, Henriikka, Camilla, Emmi, Krista, Sara. Kuva täältä.

Odotin kovin Krista Seunan kisadebyyttiä eikä se ollut ollenkaan pettymys. Kristalla on lajiin upea rakenne (huomaa Kristan pienenpieni vyötärö!) sekä ihana lavakarisma. Odotan jatkossa Kristan kisoja innolla 😉 Camilla Back oli toinen voittajasuosikeistani. Camilla oli parantanut fysikkaansa upeasti viime kisoista; se oli ihanan täyteläinen eikä näyttänyt ollenkaan niin kuivalta kuin aikaisemmin. Itseasiassa Camillan kisakroppa on lähimpänä unelmakisakroppaani.  Kisan voitti itselleni hieman tuntemattomampi Emmi Mäenpää. En seurannut jostain syystä kisoissa Emmia sen enempää ja se harmittaa. Olen vasta jälkikäteen katsellut Emmin kuvia tarkemmin ja todennut että sillä likalla on kyllä kaunis fysiikka! 

Yleisesti ottaen keskipitkästä sarjasta löytyi parhaiten takatarakkaa ja reittä. Löysyydestä sakotettiin selvästi ainakin kärkikuusikossa. Toivottavasti tulen itse saamaan tuon vaahtokarkkipeppuni tiukaksi omiin kisoihin… Mulla kun tuo hyllyvä on tarrannut sinne kiinni niin tiukasti, että varmasti yläkropasta lähtee kaikki ensin tissit mukaan lukien. Onneksi hätä ei kuitenkaan ole sen asian suhteen niin suuri, kun kisabikineihin saa kunnon toppaukset! 😉

TuajatessiKeskellä Tua, oikealla Tessi. Kuva täältäiso-kuuselaSuvi Iso-Kuusela. Kuva täältä.

Viimeisenä oli pitkä sarja (yli 168 cm pitkät), eli se sarja, jossa minäkin tulen kisaaman syksyllä. En tiedä olinko niin järkyttynyt Henriikka Klemetin toisesta sijasta vai muuten vaan väsähtänyt, mutta en siis seurannut tätä sarjaa niin tarkkaan ja se jäi mulle jotenkin hämärän peittoon. Ennakkosuosikkini oli Suvi Iso-Kuusela ja odotinkin mielenkiinnolla hänen paluutan lavoille. Suvin fysiikka oli todella kaunis ja kisalookki upea, mutta väri oli harmiksi jäänyt varsinkin jaloista hieman tummaksi. Suvi sijoittui loppujen lopulta toiseksi häviten Tua Wikholmille. Mielestäni Tua on rakenteellisesti hyvin kaunis kilpailija, mutta kaipaisi auttamatta lisää lihasmassaa. Tämä taitaa olla yleinen ongelma pitkien sarjassa, koska lihasmassa tuntuu katoavan pitkään kroppaan helpommin kuin lyhyeen varteen.

jaana,tua,tessiJaana, Tua ja Tessi. Kuva täältä.

Pitkän sarjan paras kokonaisuus oli mielestäni ehkä kolmanneksi sijoittunut Tessi Heisipakka. Pidin todella paljon Tessin kropasta sekä lookista. Toinen kisojen yllättäjä oli neljänneksi sijoittunut Jaana Manner. Jaana oli kasvattanut upeasti hartialinjaansa ja vienyt muutenkin hienosti fysikkaansa eteenpäin viime kisoista! 

Tuosta pituusluokan kärkikuusikosta huomasi ehkä parhaiten, ettei esiintymistä ole niin paljon harjoiteltu. Joidenkin kisaajien T-kävelyn asennonvaihdot olivat hieman ripeitä ja viimeistelemättömiä ja ne varmasti vaikuttivat sijoituksiin. Kirjoitinkin viime postauksessa kuinka tärkeäksi osaksi esiintyminen muodostuu kisoissa. 

Kisoja seuratessani tuntui (ja tuntuu edelleen) uskomattomalta, että minä olen siellä lavalla seuraavaksi. Vielä on niin paljon tekemistä, opittavaa ja kehitettävää että meinaa alkaa ihan jänskättämään. Tunteet vaihtelet kisojen suhteen päivittäin. Joinakin päivinä olen supertyytyväinen tämän hetkiseen kuntooni, toisella hetkellä kiroan pikkupohkeitani ja muita heikkouksiani. Onneksi fiilikset ovat pääasiassa kuitenkin hyvät. Olen saanut valmentajaltani Annalta oikein hyvää palautetta ja ihanaa tsemppiä, kun sitä on eniten kaivannut. Tästä on siis hyvä jatkaa.

Jade-Yolanda

8 vastausta artikkeliin “Fitness Classic wrap up, sunnuntai”

 1. Eikö itseäsi kiinnosta vaparifitness, kun sinullahan löytyy taustaa cheerleadinginstä? Pajunenhan on niittänyt menestystä ihan maailmalla asti samalla lajitaustalla 🙂

  • Oon kyllä miettinyt asiaa ja se kiinnostaa salaisesti ihan pikkuisen, koska esim. Jenkeissä vaparifitness-kisaajat ovat usein juuri entisiä cheerleadereitä, telinevoikkareita tai aerobikkareita. Mutta monet ovat tosiaan _entisiä_ cheerleadereitä. Tällä hetkellä en pystyisi yhdistämään salia, vaparitreenejä ja cheer-treenejä samaan syssyyn.

   Myöhemmin, joskus cheer-uran lopetettuani varmaan mietiskelen asiaa uudelleen. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että mun kropan malli ja akrobatiataidot eivät ole sitä luokkaa, että mun kannattaisi lajia 😀

 2. Niin epäreilua, että sä sait kaverikuvan Aapon kanssa!!! 😀
  Ihana päästä syksyllä jännäämään taas omia tiimiläisiä, tsemppiä kisapreppiin kun sen aika koittaa! <3

  • Aapo oli kyl aivan ihana pikkuhauva <3 Olin ihan myyty sen röhnotyksille 😀

   Meitä onkin lavalla sitten taas aika monta, uu kuinka jännää!

 3. Kiitti Jade 🙂 Oot ihana. Kohta alkaa jo sun kisapreppi ja pääset kokeen kaikki dieetin ihanuudet ja kisatäpinät itse 🙂 <3

  • Oona oli kyllä todella hyvä! Oli todella hämmästyttävää seurata hänen esitystään ja ihmetellä miten tuolla akrobaatilla ei ole aikaisempaa lajitaustaa jostain muista lajeista. Kaikki rispektit Oonalle kyllä!! 🙂

 
Tykkää jutusta