Fitness Classic wrap up, lauantai

Hellurei! Kauheeta että aika rientää. Oon kirjoitellut tänne viimeksi viikko sitten, vaikka sanottavaa ja kerrottavaa riittäisi niin pitkään ettei kukaan jaksaisi edes lukea mun höpinöitä. Viikonloppuna oli tosiaan Fitness Classic, tuo body-skenen yksi suurimmista tapahtumista ja mun oli tietysti päästävä paikalle ihan molemmiksi päiviksi. Päätin jakaa heti kättelyssä tämän postauksen kahteen osaan, jotta säästytte jäätävältä kuvaoksennukselta. 

Fitness Classic 2014 001Fitness Classic 2014 005Sara Back ja minä

Saavuin Helsinkiin ja Kulttuuritalolle siinä yhdentoista maissa. Junnut alkoivat vasta klo 13, joten mulla oli siinä hyvää aikaa tutustua Kultsan fitness-messujen valikoimaan. Pisimmän aikaa vietin tietysti Biancaneven osastolla ihaillen uutta BFit-mallistoa. Jos vaan olisin ollut rahoissani, niin siltä osastolta olisi lähtenyt varmasti kaikkea ihanaa mukaan (pistin lauantaina jopa loton sitä varten, jos vaikka onnistaisi ja seuraavana päivänä kehtaisi tuhlata bikinisäästöt tuolle kyseiselle osastolle ;)) Toinen kiva osasto oli tietysti Better Bodiesin osasto, sillä Suomen tuorein bikini pro Sara Back oli osastolla. Olen aikaisemminkin maininnut täällä, että ihailen Saraa, sillä hän kipusi lyhyessä ajassa fitness-maailman kovimpaan kastiin ja on kaiken lisäksi vielä erittäin ihana ja lämmin persoona. 

Fitness Classic 2014 011Kenen huono ryhti erottuu heti tästä joukosta? -.-

Loppuajan hengailinkin sitten team Fitmaxin jäsenten kanssa. Junnukisat alkoivat classic bosybuilding junioreilla ja lavalla tiimimme jäsentä edusti nuori Paulus Haverinen. Nuoria CBB-kisaajia oli todella paljon, joten jouduttiin suorittamaan eliminaatio. Paulus joutui heti kahdenkeskiseen vertailuun toisen kilpailijan kanssa ja valitettavasti hävisi sen. Kisaa oli ihan mielenkiintoista seurata, sillä en tiedä lajista oikein mitään. Kisan perusteella opin, että tässä lajissa pärjäävät symmetriset, lihaksikkaat ja kuivat kaverit oikein hyvin. Pientä lavakarismaakin täytyy olla, sillä voittaja Jeve Ojala erottui joukosta heti kisan alkumetreillä pelkällä olemuksellaan.

Fitness Classic 2014 023Paulus Haverinen vasemmallaFitness Classic 2014 018Voittaja Jeve Ojala kolmas vasemmalta

CBB-junioreiden jälkeen lavalle astuivat body fitness-juniorit. Voi että kun ne tytöt näyttivät lavalla niin upeilta! Olen pitänyt body fitnessiä lajina jotenkin hieman vieraana minulle, mutta mun on pakko myöntää, että rakastuin ehkä vähän. Tytöt näyttivät upeilta lavalla. Ne bikinit kimmelsivät upeasti ja tytöt olivat lihaksikkaan naisellisia. Mun mielestäni ne, jotka sanovat body fitness-kisaajien olevan liian lihaksikkaita ja miehekkäitä eivät ole nähneet näitä tyttöjä lavalla. 

Fitness Classic 2014 030Fitness Classic 2014 031Samasta kuvasta löytyy monta suosikkiani eli vasemmalla Kia Rantalainen, toisena turkulainen upea Iina-Sofia Toivola. Ilona Siekkinen ja kuvan viimeisenä Laura Pukkila. Kaikki suosikkini pärjäsivät hyvin. 

Fitness Classic 2014 047Milla Kelahaara, Janni Hussi, Laura Jyrinki, Pauliina Pakarinen, Salla-Maria Priuska ja Janette Karvonen

Fitness Classic 2014 054

Junnuista viimeisimpänä oli bikini fitness juniorit. Tiesin kisaajia nimeltä entuudestaan jo monta ja osalle heistä oli asetettu joitakin ennakko-odotuksia. Juniorit voitti upea Milla Kelahaara, toiseksi tuli Janni Hussi ja kolmanneksi upea Laura Jyrinki. Olen aikaisemmin nähnyt Millan vain kuvissa, mutta hän on minusta luonnossa paljon paljon parempi. Se on jännittävää, miten kuvien kautta ei saa ollenkaan sitä samaa tunnelmaa kuin kisoista. Jotkin kisaajat näyttävät huonommilta jälkeenpäin tarkasteltuna kuvissa kuin livenä ja toisinpäin. Suureksi harmikseni upean fysiikan omaava Meri Rasilainen ei päässyt finaaliin… Jos Meri satut lukemaan tämän, niin haluan vain kertoa etten ymmärrä miksi sä et sijoittunut paremmin!! Se kroppa oli nimittäin aivan loistava.

Lavalla tuntuvat vaikuttavan niin monet pienet jutut, esimerkiksi millainen ryhti on koko lavalla olon ajan. Huomasin myös monia muita asioita, jotka kiinnittivät heti huomioni negatiivisesti. Jotkut kisaajat katselivat vähän väliä lattiaa ja hartiat painuivat helposti tällöin lysyyn. Mun täytyykin kirjata ihan itselleni ylös kaikkia näitä ajatuksia, joita mietin koko kisojen ajan. Ei nimittäin ole todellakaan aivan sama miten lavalla ollaan, vaikka fysiikka olisi kaunein kaikista!

Fitness Classic 2014 059Team 24 Goldin Jaana, Oona, IFBB pro kehonrakentaja Alexey Lesukov ja minä. Vähän meinas harmittaa, kun Lesukovilla oli isommat tissit kuin mulla :’D

Mä olin junnukisojen jälkeen jo ihan puhki, mutta halusin välttämättä nähdä vielä men’s physique-kisan. No en mä tietenkään ollut mitään aikatauluja sen enempää katsonut eli tätä ”määnkiiniä” ennen kisattiin vielä naisten kehonrakennus ja women’s physique. Siellä oli kyllä todella lihaa lavalla! 😀 Mulla ei ole noista kyseisistä naisten lajeista yhtään kuvaa, mutta ero on suht iso esim. body fitnessiin nähden. Vihdoin ja viimein alkoi sitten miesten fysiikat. Olin menossa yöksi tiimiläiseni Oona ja hänen miehensä Jannen luokse. Kaikki meistä alkoivat olla tuossa vaiheessa niin väsähtäneitä, että tyydyimme katsomaan tästä lajista vain alkukilpailun.

Fitness Classic 2014 064En muista valitettavasti kaikkien nimiä, mutta pari tunnistin. Keskellä on Mihkel Altmets ja oikealla turkulainen Jaani Inkinen, joka voitti sarjansa. En ihmettele yhtään miksi 😉

Noin. Siinä teille hieman kuvamateriaalia viikonlopun kisoista! Oli todella kivaa päästä seuraamaan paikan päälle ja toteamaan kuinka paljon lavaesiintymisellä on merkitystä näissä lajeissa. Kisat olivat minulle aikamoinen motivaatiobuusti ja onkin hassua ajatella, että tulen itse seuraavissa järjestettävissä kisoissa nousemaan lavalle! Kisadieetin alkamisajankohtakin on varmistunut, mutta en paljasta sitä aivan vielä teille 😉 

Jade-Yolanda

2 vastausta artikkeliin “Fitness Classic wrap up, lauantai”

  1. Täytyy kyllä kehua että sinulla on ihan huippublogi! Avaat aihetta ja kerrot mukavan laajasti, niin että ei niin kovasti lajin sisälläkin oleva henkilö ymmärtää. Ei pelkkää kuvien lätkimistä, vaan myös tekstiä! Jatka samaan malliin 🙂 Odotan jo innolla postaustasi sunnuntain bikinistä!

    • Hienoa kuulla! Olenkin ottanut tavoitteeksi kertoa hieman enemmän näistä jutuista, sillä muistan itsekin joskus lukeneeni tällaisia juttuja aivan huuli pyöreänä ja silloin mua harmitti etteivät bloggaajat avanneet enempää kirjoituksiaan, koska halusin oppia niistä mahdollisimman paljon. Yritän muistaa jatkossakin pitää linjani 😉

 
Tykkää jutusta